Societat

gastronomia

El dia en què el croissant és el rei

El Gremi de Pastisseria de Barcelona celebra des d’avui i tot el cap de setmana el Dia Mundial del Croissant

Des d’avui i fins diumenge els alumnes de l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona faran croissants. A mesura que estiguin fets es posaran a la venda a la botiga del Museu de la Xocolata (carrer Comerç, 36). D’aquesta manera celebraran durant tot el cap de setmana el Dia Mundial del Croissant, que se celebra el 30 de gener. En el ja batejat com a CroissantWeekend (cap de setmana del croissant) el Gremi de Pastisseria oferirà croissants de 5 sabors dolços i 2 de salats, de xocolata, fruites i cremes, etc, que es podran degustar a la cafeteria del Museu de la Xocolata!

El dia 30, que és exactament el Dia Mundial del Croissant, la pastisseria Brunells, que està al carrer Princesa i que el passat mes d’octubre va guanyar el concurs al millor croissant de l'Estat, omplirà només de croissants els seus aparadors. Els aparadors, doncs, i per un dia seran monotemàtics.

El famós de Mascarpone

També s’ompliran de croissants l’aparador de les pastisseries Hofmann, que va ser escollida la millor pastisseria de Catalunya el 2022 pel Gremi de Pastissers de Barcelona i Girona i que deu als croissants gran part de la seva fama. Els aparadors de les pastisseries Hofmann, tant els la botiga del Born com a la del Turó Park, s’ompliran de croissants, sobretot dels de mascarpone, l’estrella de la casa i el més venut. Però també en fa de gerds i mel, de mango (que elabora amb melmelades elaborades en el seu obrador), de xocolata, de Sacher, de massapà i els de pernil i formatge. Com ja ha fet aquest Nadal amb els panettones, la pastisseria Hofmann també fa croissants en format XXL, una peça única que, això sí, només fa per encàrrec. També l’XXL pot ser del sabor que es vulgui.

L’any 2023, Sílvia Hofmann, filla de la desapareguda xef d’estrella Michelin Mei Hofmann, impulsora del restaurant i la pastisseria que duu el seu nom, explicava a aquest diari que de croissants “en venem 22.000 peces al mes només a la pastisseria del Born”. Ho explicava en inaugurar la pastisseria del Turó Park, que amb un any i escaig que fa que va obrir, ha multiplicat les vendes.

El Dia Mundial del Croissant commemora aquest petit pastís en forma de mitja lluna de pasta de full que té en la mantega el principal ingredient. I sembla ser que no el van inventar els francesos (tot i que és veritat que croissant creixent’ en francès, per raó de la seva forma de lluna creixent) sinó que el seu origen s’ha de buscar a la ciutat de Viena, on es van crear per a commemorar la fi del setge de 1683 pels turcs. El que va passar és que en el s. XIX el pastisset vienès es va adaptar i fer famós a França, on va quedar integrat com a propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia