Societat

gastronomia

Catalunya reivindicarà els seus embotits tot el mes de febrer

És una de les propostes per celebrar el reconeixement del país com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Els embotits tradicionals són els protagonistes de les activitats de febrer que organitza el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per celebrar el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 (CRMG25). Amb aquesta iniciativa (dintre del programa “12 mesos, 12 paisatges”) es pretén obrir les portes a la producció local del territori, i aquest mes enfocat en els embotits, entre d’altres coses perquè és el mes de febrer el final de la temporada de matança del porc.

Un altre programa pensat en el marc de la CRMG25 que es diu “Herois del rebost” encoratja i dona ajudes a les organitzacions professionals dels diferents productes alimentaris catalans a desenvolupar projectes conjunts de promoció i valorització d’aquests aliments. És doncs, a partir d’aquestes dues línies –12 mesos, 12 paisatges i herois del rebost– que aquest mes de febrer es reivindicarà els embotits clàssics catalans com les botifarres, els fuets, les llonganisses, les secallones, el bull, el bisbe, la sobrassada o el pa de fetge i mig país, sobretot a les zones productors, s’omplirà d’activitats, tant per a la ciutadania en general com per professionals del sector.

Aquest cap de setmana passat, primer cap de setmana de febrer ja es va fer la primera jornada amb activitats relacionades amb els embotits. Entre d’altres es van fer diversos tasts d’embotits dirigits a l’Osona. El proper dissabte, dia 8, es fa l’activitat Païssa Gastronòmica al Soler de N’Hug a Prats de Lluçanès .

Tufforum de Vic

Diumenge 9 es farà la jornada “Viu l’embotit”, un recorregut per quatre tasts únics dela comarca d’Osona. Hi haurà la possibilitat de maridar embotits osonecs trufats amb vins Panadès Alemany, de Vic, en el marc del Trufforum Vic . El dia 16 es repeteix l’experiència a l’Osona però aquest cop els embotits es maridaran amb cerveses del Montseny.

També el dia es fa a la Garrotxa la jornada Porcus Refinatus, una capanya que reivindica els productes derivats del porc.

A la pàgina oficial de CRMG25 hi ha totes les activitats programades pel govern per celebrar aquesta efemèride gastronòmica de país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia