Societat

La Fundació Adis posarà en marxa una cuina per fer menús per a la gent gran

La Fundació Adis de Puigcerdà preveu posar en marxa enguany una nova cuina-obrador des d’on elaborar diversos productes i menús per al col·lectiu de la gent gran que viu a la Cerdanya. L’objectiu, segons informa l’ACN, és servir aquests àpats tant a la vintena d’usuaris de l’espai obert com als vuit de la residència que gestiona l’entitat i, a més, oferir-los a altres persones que viuen soles en petits pobles de la comarca, on no hi ha comerços ni restaurants i que tenen dificultats per desplaçar-se. L’entitat ja compta amb les instal·lacions, adquirides amb els diners d’una herència, i el projecte arquitectònic per poder-les adequar. Ara, busca recursos econòmics i subvencions de les administracions per poder fer les obres i fer realitat aquesta iniciativa.

El servei de cuina ja forma part de la cartera de la Fundació Adis des de fa un parell d’anys i es presta a través de la Cooperativa Incorpora’m, integrada en l’entitat. D’aquesta manera, a les instal·lacions de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà, dos cops per setmana, elaboren diversos tipus de croquetes i canelons que venen a l’espai d’agrobotiga i a alguns restaurants de la comarca. L’objectiu és ampliar el seu abast, motiu pel qual s’han dotat d’un espai propi on treballaran persones amb algun tipus de discapacitat i en situació de risc d’exclusió social.

Jordi Segarra, membre del patronat de la Fundació Adis, apunta que el projecte, que compta amb un pressupost global de 425.000 euros, es podria fer realitat en un termini d’entre sis i nou mesos. A més, ha dit que aquest té una finalitat social, ja que pretén aconseguir que el col·lectiu de gent gran tingui accés a uns àpats saludables, així com contribuir a pal·liar els efectes que té en ells la solitud no desitjada. Per aquest motiu, la iniciativa també preveu incorporar el servei Dina en Companyia, que ja duen a terme a Puigcerdà, a d’altres localitats.

Un altre dels àmbits on es vol actuar és el de la formació de persones que tenen algun tipus de discapacitat o estan en situació de risc d’exclusió social. D’aquesta manera es facilitaria la seva inserció laboral en empreses ordinàries, tenint en compte que al centre especial de treball que l’entitat gestiona només poden estar-hi durant tres anys. En aquest sentit, veuen potencial en el sector, tenint en compte el pes que té l’hostaleria i la restauració a la Cerdanya.

Per la seva banda, la presidenta de la Cooperativa Incorpora’m, Joana Mir, ha destacat que una de les prioritats de l’entitat és oferir una sortida laboral a les persones que atenen. Pel que fa al fet de disposar d’un espai propi, assegura que els permetrà ampliar la varietat de productes que ja elaboren i també destinar-hi més personal. Finalment, posa en valor que el projecte va més enllà dels seus propis usuaris, sobretot a persones que viuen en pobles i no poden accedir fàcilment als grans nuclis de població de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia