Societat

Poder verd a l'Arboç

La jornada castellera

Sense rival. Quan falten quatre dies per a la gran festa de Sant Fèlix, els Castellers de Vilafranca han confirmat que es troben en un estat de forma extraordinari. Ahir es van presentar a l’Arboç del Penedès després d’haver descarregat el 3 i el 4 de 9 al Catllar el dia abans, i no solament van repetir-los, sinó que van culminar la seva gran actuació descarregant la seva segona torre de 9 amb folre i manilles de la temporada, el segon castell de gamma extra que es veu enguany. Una obra castellística impressionant que va entusiasmar l’afició local. Els verds arriben a la gran cita en un moment especialment dolç i amb la moral pels núvols per afrontar el gran objectiu del 3 de 10. En aquest sentit, el 3 de 9 d’ahir va ser una molt bona prova.

I si a la “galàxia verda” tot bufa a favor, en el si de la Colla Vella dels Xiquets de Valls les cares denoten preocupació i empipament. I és que els rosats van haver d’afrontar el cap de setmana decisiu per calibrar les seves opcions reals amb doloroses baixes d’efectius titulars, com a conseqüència de la caiguda patida set dies abans a Gràcia amb aquell maleït quatre amb el pilar (potser és oportunista escriure-ho ara, però és que és tan evident que aquell castell, en aquells moments i amb aquells antecedents, no s’havia d’haver ordenat mai, que fa molta ràbia). Una factura excessiva que la colla va començar a pagar dissabte al Catllar, on li va caure el seu valor més segur, el 5 de 8. Instants abans, la Vella havia descarregat el 3 de 9, un castell que ahir, amb molt de coratge, van repetir a l’Arboç. És tota l’artilleria que els queda. Abans de la desGràcia, els rosats estaven en condicions de plantar cara als verds a casa seva: a Vilafranca se les hauran amb la Colla Joves per veure qui és capaç de firmar el triplet. En castells els errors es poden pagar molt cars i aquesta n’és la prova.

D’altra banda, a Igualada, els Minyons de Terrassa i la Colla Joves van plantejar uns programes en consonància amb el fet que ni els uns ni els altres estan en condicions d’assumir més riscos dels estrictament necessaris: els terrassencs han vist agreujats els seus ja coneguts problemes de canalla, mentre que els vermells continuen esperant un Sant Fèlix salvador. A la capital de l’Anoia el 2 de 8 dels terrassencs va ser el més destacat que es va poder veure, mentre que els vermells no van passar del 3 de 8. Que dijous els astres els siguin favorables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA