Societat

Avui, manifestació antiracista a la plaça de Sant Jaume

La fiscal superior anuncia més coordinació amb els cossos policials per evitar noves absències

L'Associació d'Equatorians de Catalunya, SOS Racisme i Canal Latino de televisió han convocat una manifestació antiracista dijous al vespre (19 h) a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra l'agressió a la noia equatoriana al tren dels Ferrocarrils.

La detenció
La fiscalia considera ara que l’agressió que va patir una menor equatoriana en un tren a mans de Sergi Xavier M.M. podria merèixer presó. No obstant, el jutjat d’instrucció número 2 de Sant Boi de Llobregat va decidir ajornar el pronunciament fins a avui, quan prendrà declaració a la víctima.

La menor haurà de ratificar que Sergi Xavier M.M. li va proferir insults racistes i s’haurà de sotmetre a un examen mèdic per tipificar les lesions. La fiscal superior, Teresa Compte, va reconèixer que després de tants dies –l’atac va ser el dia 7– serà difícil acreditar un delicte de lesions, necessari per demanar presó. No obstant, “intentarem demostrar que necessita un tractament mèdic que avali una lesió psíquica”.

Tot i això, la fiscalia va decidir avançar la petició de presó a la compareixença de la noia, que inicialment era divendres. Una urgència que el jutjat no va atendre, entre d’altres raons perquè la petició va entrar poc abans de les quatre de la tarda. Finalment, el jutge va decidir avançar la declaració de la víctima.

Pel que fa a l’absència de la fiscalia quan dissabte l’agressor va passar a disposició judicial, Compte va assegurar que l’atestat policial, que inclou les imatges, no va arribar a la fiscalia fins dilluns, tres dies després que el detingut quedés en llibertat amb càrrecs. Compte també va defensar la fiscal de guàrdia, ja que “el jutjat no la va informar ni de la gravetat del cas ni que la víctima era menor”. Per evitar més absències, Compte va anunciar més coordinació amb els cossos policials, que “hauran d’informar directament la fiscalia dels casos que passen a disposició judicial” perquè els fiscals els valorin directament sense la mediació del jutjat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona
SALUT

Castelldefels inicia les obres del tercer CAP

Castelldefels
Urbanisme

Barcelona dota la Teixonera de més habitatge i un nou parc urbà

Barcelona
MEDI AMBIENT

La població de cabra salvatge del massís del Port , recuperada

ARNES
societat

Unes 300 persones ocupen una platja de Mallorca per denunciar la massificació turística

barcelona