Societat

GASTRONOMIA

L’Aliança d’Anglès i l’Esperit Roca guanyen el segon Sol de la Guia Repsol

El Voramar de Portbou ingressa en el grup selecte amb la seva primera distinció

Qua­tre res­tau­rants cata­lans ingres­sen a par­tir d’aquest any en el grup selecte dels esta­bli­ments dis­tin­gits amb dos Sols de la Guia Rep­sol: els giro­nins Espe­rit Roca, de Sant Julià de Ramis, i L’Aliança d’Anglès, a més d’Enigma, de Bar­ce­lona, i Villa Retiro, de Xerta, a Tar­ra­gona. Cinc res­tau­rants més s’estre­nen en la guia amb el seu pri­mer Sol: el Vora­mar de Port­bou; el Brabo i el Qui­rat, tots dos de Bar­ce­lona; el llei­datà Lo Paller del Coc, de Rialb, i Er Occi­tan, de Bossòst.

Amb aques­tes incor­po­ra­ci­ons, que s’han donat a conèixer aquest dilluns a la tarda en una gala a Santa Cruz de Tene­rife, Cata­lu­nya suma 115 res­tau­rants reco­ne­guts per la Guia Rep­sol: 9 amb tres Sols, 29 amb dos, i 77 amb un.

Entre els res­tau­ra­dors que han obtin­gut el seu ter­cer Sol no n’hi ha cap de català. Han estat Pedro Sánchez, del Bagá (Jaén) i Susi Díaz, de La Finca (Elx), que el jurat ha des­ta­cat per “l’exal­tació del con­cepte de casa de men­jars”, par­tint de “pro­duc­tes quo­ti­di­ans que trac­ten sense pre­ju­di­cis i que sor­pre­nen en les tex­tu­res o en la com­bi­nació dels ingre­di­ents”.

Res­pecte dels res­tau­rants que han rebut el segon Sol, són dis­set a tot l’Estat, entre ells l’Espe­rit Roca, dels ger­mans Joan, Josep i Jordi Roca, i L’Aliança d’Anglès, d’Àlex Car­rera i Cris­tina Feliu, que el 2020 ja van acon­se­guir la pri­mera estre­lla Mic­he­lin. El jurat opina que els nous ingres­sos en aquesta cate­go­ria “reflec­tei­xen la diver­si­tat d’un rebost que poten­cia la cre­a­ti­vi­tat d’una cuina cada vegada més des­pu­llada”.

Final­ment, en les 71 cui­nes que han con­quis­tat aquest any el seu pri­mer Sol, com el Vora­mar de Por­bou, hi veuen el tri­omf dels cui­ners més joves, que “defen­sen una fórmula a l’alça als seus petits res­tau­rants, sovint de poble, on acos­ten la cuina que han inte­ri­o­rit­zat en grans cases amb pro­pos­tes asse­qui­bles per a tots els públics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia