Societat

Dinar cada dia de menú costa 200 euros al mes

Consum

Dinar a fora de casa a Barcelona costa mensualment una mitjana de 204 euros. Així ho ha calculat la Federació d’Usuaris-Consumidors Independents, FUCI, que, després d’analitzar catorze ciutats de l’Estat, també ha conclòs que a Barcelona el 79% de la població dina diàriament al restaurant mentre que la mitjana estatal és del 60%.
Barcelona, en aquest cas empatada amb Madrid, també és la ciutat on, de mitjana, els menús són més cars si es fa la comparació de tot l’Estat: 12 euros. En el pol oposat els menús que resulten més barats són a Cáceres, Toledo, Oviedo i Santander, on costen 8 euros.

L’estudi de la FUCI, sobre una enquesta de gairebé 3.000 persones, ha observat que augmenta el nombre de persones que dinen fora de casa però s’enduen la carmanyola a la feina. Ara ja en són un 15%.

Pel que fa a la resta, el 80% mengen el menú del restaurant i un 5% ho fan a la carta.La majoria dels consumidors trien restaurants propers al seu lloc de feina que siguin econòmics i, preferiblement, el 78%, que facin menjar casolà. Només el 16% es decanten pel “menjar ràpid”.

Pel que fa als plats depèn de cada zona, no obstant es desprèn que a l’Estat espanyol el que més es menja quan es dina fora de casa continua sent la carn. Pel que fa a les begudes el 45% dels enquestats va dir que aigua i, dels que beuen alcohol menjant, un 22 % trien cervesa i el 18% vi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.