El Francolí baixa ample

L'aigua que va caure la matinada de dissabte va deixar fins a 60 litres en alguns punts

Tot i que les pluges es preveien durant tot el dia d'ahir, va ser al llarg de la nit i de primera hora del matí quan van ser més fortes. Arreu de Catalunya es van registrar precipitacions, tot i que va ser a la demarcació de Tarragona on aquestes van ser més abundants. A Cambrils, per exemple, van caure 50 litres per metre quadrat, a Margalef 40 i a Falset, 30. En alguns indrets, com a Mont Caro, els deu litres per metre quadrat van caure en forma de neu, ja que la temperatura mínima era de dos graus sota zero. A Prades, amb un grau de temperatura mínima i set graus de màxima, hi van caure 60 litres, que en algun moment van emblanquinar la zona. L'aigua també va provocar en aquest municipi inundacions en una bodega i l'embossament del clavegueram, la qual cosa va produir grans bassals d'aigua.

A causa de les abundants precipitacions, els bombers van realitzar diverses sortides durant tota la nit i durant la resta del dia, en total una vintena, degut a petites inundacions i esllavissaments. A Alcover, per exemple, es va inundar un magatzem de l'Ajuntament on s'hi guardava material de la brigada municipal, tot i que no hi va haver danys. A Riudoms també es va registrar una inundació a la carretera TV-3134, que es va haver de tallar durant unes hores.

Al llarg del dia els bombers van fer sanejaments de teulades i façanes, malmeses per la pluja, al Vendrell, Cambrils i Tarragona, entre d'altres, i també van desembarrancar alguns vehicles.

Un atractiu

Les precipitacions d'ahir a la nit van provocar que el riu Francolí, que gairebé sempre està sec, baixés ahir ple d'aigua. Al seu pas per l'Espluga de Francolí, on van caure 60 litres per m², el riu es va convertir en una atracció, i molts veïns es van apropar a veure un cabal que feia anys que no s'observava. El riu Sec i el riu Milans, que conflueixen amb el Francolí a l'Espluga, també baixaven ahir plens. A Tarragona, el cabal del riu va ocupar fins i tot la zona verda que el voreja, i la Guàrdia Urbana en va tallar els accessos. Aquest espai acostuma a ser freqüentat, sobretot els cap de setmana, per persones que hi van a passar una estona o que hi fan esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat