Societat

Un pesquer de Santa Pola rescata una pastera amb 49 immigrants davant de les costes de Trípoli

Societat

Un pesquer de Santa Pola (Baix Vinalopó) va rescatar dimecres en aigües internacionals una pastera amb 49 immigrants en "mal estat de salut" i es troba davant de les costes de Trípoli (Líbia) en espera que se l'autoritzi desembarcar, segons ha indicat el pare del patró de la nau, José Ruso.

La tripulació del pesquer, Clot de l'Illot, va veure a les 10:00 hores de dimecres una pastera enganxada a una boia de l'embarcació. Així, s'hi va apropar i va veure que es trobaven en molt mal estat de salut, de manera que en un primer moment els va donar aigua i queviures.

Segons el pare del patró, l'embarcació es va posar en contacte amb les autoritats italianes, en trobar-se pròxims a l'illa de Lampedusa. Tot i això, cap a les 14:00 hores, els van dir que no era competència seva, ja que eren en aigües internacionals.

Per aquesta raó, el patró de l'embarcació, Héctor Ruso, de 20 anys, va consultar amb el seu pare la situació i van decidir pujar al pesquer. En total són 49 persones, que podrien ser somalis, i entre ells hi ha dones i nens. La majoria es troba en molt mal estat de salut i, de fet, dos d'ells van ser evacuats aquest dijous per rebre atenció sanitària en un helicòpter que va sortir de Malta.

Quan els pescadors alacantins van trobar la pastera "mig desinflada", feia deu dies que havien sortit de la costa i ja havien mort deu persones. En concret, segons Ruso, una dona embarassada i diversos nens.

Ara mateix, el pesquer està fondejat a Trípoli, després que rebessin aquest matí autorització de les autoritats líbies, i estan en espera que els permetin fer el desembarcament, tot i que segons Ruso "les negociacions van molt malament".

Clot de l'Illot és un pesquer amb una tripulació d'11 persones que es dedica a la pesca de gambeta. Ruso ha indicat que ara mateix tenen queviures fins a final de mes perquè tenien previst tornar a Santa Pola en aquestes dates, amb motiu de les festes patronals la marededéu de Loreto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.