Societat

La neu i el gel mantenen tallades tres carreteres tallades al Pirineu i obliga a circular amb cadenes en setze vies més

La neu i el gel acumulats durant les darreres hores a la zona del Pirineu dificulta encara el trànsit en algunes vies del país. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), tres carreteres continuen tallades: la C-28 al port de la Bonaigua, a Alt Àneu; la BV-4024, en direcció al coll de Pal, a Bagà, per risc d'allaus; i la C-142b.

De Tanau al Pla de Beret, a Naut Aran. D'altra banda, és obligatori l'ús de cadenes en setze carreteres més: BV-4031, entre Castellar de N'Hug i Toses; C-13, de Sort a Esterri d'Àneu; C-142b, en direcció al Pla de Beret; C-147, d'Esterri d'Àneu a Alòs d'Isil; C-28, de Vielha a Baqueira i d'Esterri d'Àneu a Alta Àneu; C-462, de la Coma a Ortedó; C-563, de Tuixent a Gòsol.

També és obligatori l'ús de les cadenes a les vies següents: GI-400, de Collada de Toses a Alp; GI-404, en direcció a Das; L-500, de Pont de Suert a la Vall de Boí; L-501, fins el Pla de l'Ermita; L-502, fins Erill la Vall; L-504, de Llavorsí a Tavascan; L-510, de Llavorsí a Àreu; i N-260, entre Planoles i Puigcerdà (restringit a la tercera categoria).

Màxim risc d'allaus a Andorra
El govern d'Andorra ha activat la fase vermella per nevades que estableix l'ús obligatori de cadenes a tot el país i limita la velocitat a 30 km/h.

La forta nevada que està caient des d'aquesta matinada també ha elevat fins al nivell màxim el risc d'allaus i el Govern ha prohibit qualsevol sortida a la muntanya, fins i tot a les estacions d'esquí alpí, tancades des del migdia. També s'ha suspès el transport escolar a tot el territori andorrà per demà dijous i les escoles, excepte les de primària i maternal, estaran tancades durant tota la jornada i no s'hi farà cap activitat.

La neu també ha obligat a tallar la Carretera General 2 entre Canillo i Soldeu Des fins que se'n pugui garantir la seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona