Societat

Sis anys de presó per a un conductor que va deixar un motorista en estat vegetatiu i l'acompanyant invàlida

TRÀNSIT

El jutjat penal número 7 de Barcelona ha condemnat David Z. M., de 32 anys, a sis anys de presó per dos delictes de lesions imprudents. La sentència destaca que el condemnat conduïa begut el seu cotxe quan va saltar-se un semàfor en vermell al passeig de Gràcia i va envestir un ciclomotor amb què anaven dues persones.

El conductor va arrossegar els ocupants del ciclomotor durant uns 30 metres sense frenar. Com a conseqüència d'aquest accident, el conductor del ciclomotor, de 29 anys, ha quedat en estat vegetatiu, i la noia que l'acompanyava, de 23 anys, pateix greus seqüeles que l'han deixat amb una incapacitat permanent. El condemnat haurà d'indemnitzar la noia amb uns 57.000 euros.

Els fets es van produir el 5 de març del 2005 a la matinada. El condemnat conduïa a gran velocitat pel carrer Diputació de Barcelona. En arribar al passeig de Gràcia va saltar-se un semàfor en vermell i va xocar amb el ciclomotor.

Els ocupants de la moto van caure sobre el capó del cotxe del condemnat, i el ciclomotor va quedar sota les rodes. El vehicle va arrossegar les víctimes 30 metres i va continuar arrossegant el ciclomotor fins a 68 metres.

El conductor no va aturar-se i va arribar a topar amb un altre vehicle al mateix carrer Diputació. Unes hores més tard, la Guàrdia Urbana de Barcelona va trobar el cotxe del condemnat perfectament estacionat. Els agents van trobar símptomes en el conductor d'anar begut i per això li van fer la prova d'alcoholèmia, que va donar un resultat de 0,64 mil·ligrams per litre d'aire, molt superior a la quantitat permesa.

El conductor del ciclomotor ha quedat en estat vegetatiu com a conseqüència d'aquest accident, mentre que la noia que l'acompanyava va patir nombroses lesions que li han deixat diverses seqüeles. El tribunal destaca que la dona ha quedat invàlida i amb una "incapacitat permanent". Per això el condemnat haurà d'indemnitzar-la amb uns 57.000 euros. A més n'haurà de pagar uns 800 al propietari del vehicle amb el qual va topar al carrer Diputació. El jutge també li retira el permís de conduir per quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès