Societat

El govern de la Bisbal del Penedès es tanca durant dotze hores per reclamar un nou consultori mèdic

Política local

Què feia ahir a la tarda el respectable alcalde de la Bisbal del Penedès, Josep Maria Puigibet (ERC), tancat a l’interior dels serveis territorials de Salut a Tarragona? I per què, al seu costat, tot un regidor d’Urbanisme del mateix municipi s’havia declarat en vaga de fam? Puigibet i quatre regidors van entrar ahir al matí a la seu de Salut i van dir que no pensaven marxar-ne fins que la Generalitat es comprometés per escrit a posar data al nou consultori. L’actual va ser concebut fa quinze anys per a 700 habitants. Avui hi ha 6.000 veïns. Molts són gent gran.

“La gent de la Bisbal mereix una atenció com cal, i farem tots els sacrificis que calgui”, deia ahir l’alcalde. Sobretot els dilluns, al consultori mèdic del poble s’hi formen llargues cues de gent que espera tanda al carrer. De fet, l’Ajuntament fa anys que reivindica unes noves instal·lacions, i ja fa temps que Salut té en projecte la construcció d’un local on podrien treballar dos metges, en comptes d’un.

Tanmateix, el departament encara no ha consignat ni un sol euro dels 380.000 necessaris per construir el local. Cansats de promeses, Puigibet i els seu equip de govern (format per ERC i ADMC) va decidir prendre “mesures dràstiques”. I ahir, tal com havien avisat aquesta setmana, van okupar els serveis territorials de Salut.

Les reunions amb el director del departament de Salut a Tarragona, Joaquim Pellejà, van ser contínues. Josep Maria Puigibet i el seu equip van rebutjar diverses propostes d’acords, que van jutjar poc comprometedors, i van passar les hores de la tarda menjant pizza i fent sudokus a la sala d’actes. “Un home pot aguantar dues setmanes amb aigua i sucre”, havia avisat l’únic regidor que no menjava pizza, Joaquim Rivas.

Finalment, cap a les nou del vespre, gairebé dotze hores després d’haver començat la protesta, Salut va prometre per escrit que el consell de govern aprovarà el dia 27 de gener la dotació pressupostària per tirar endavant el nou consultori, que les obres estaran enllestides el 2010 i que la consellera Marina Geli visitarà la Bisbal la setmana que ve per informar dels tràmits. S’havia acabat la tancada. Els regidors tornaven a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós