Societat

Per a tots els gustos

Sant Jordi 2009

Per Sant Jordi, tal com marca la tradició, l’estimat regala una rosa vermella a la seva estimada. Però no totes les roses són iguals. Els floristes fa anys que se les enginyen per oferir varietats, colors, formes i composicions per fer de la rosa un regal únic i especial. I és que, com diuen des del gremi, hi ha una flor, o millor dit una rosa, ideal per a cada persona.

Durant aquesta diada de Sant Jordi es vendran entre 5,5 i 6 milions de roses, si fa o no fa la mateixa quantitat que l’any passat, segons indiquen els responsables de Mercabarna-flor, on es comercialitzen el 40% de les roses que es distribueixen per Catalunya aquests dies, és a dir uns dos milions d’exemplars.

“Ens han avisat que farà sol i des de llavors s’han començat a fer més encàrrecs”, explicava ahir el president de l’Associació d’Empresaris Majoristes de Mercabarna-flor, Jaume Mateu, que no amaga el seu temor inicial, ja que “ens pensàvem que la conjuntura econòmica ens afectaria més, però amb aquesta diada estem superant les previsions”.

De fet, el 60% de les roses que es venen anualment a Catalunya es regalen per Sant Jordi i la xifra es mantindrà aquest any. El ciutadà sí que notarà, però, un descens entre el 5% i el 10% del preu de les roses comprades a la floristeria, “sobretot en la mà d’obra, perquè el preu de la rosa és el mateix”, i per tant la flor adquirida a les parades a l’aire lliure costarà el mateix que l’any passat. “Al carrer es van a buscar roses més petites, mentre que a la floristeria es busca qualitat”, explica Mateu.

Qualitat i personalització és el que ofereixen els professionals i, de fet, Mercabarna-flor planteja la campanya d’enguany amb el lema Roses per a tots! amb l’objectiu d’oferir una rosa escaient per a cada persona, “ja que en els darrers temps s’ha constatat que es regalen roses a molta més gent i no només a la parella”, indica el tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes.

Roses per a tots
Així, a partir de la rosa i l’espiga tradicional, i jugant amb l’embolcall, hi ha roses pensades per a la mare, el pare, la sogra, l’àvia, la filla, els companys de feina o fins i tot per als seguidors del Barça i de l’Espanyol.

El 70% de les roses que es regalaran seran vermelles, però en els darrers anys han augmentat les preferències per les de colors com ara blanc, groc, blau, rosa, lila, verd, amb purpurina o de l’arc de Sant Martí. Fins i tot amb els colors blaugranes.

La majoria de roses que comercialitza Mercabarna, un 75%, són d’importació i provenen d’Holanda i Sud-amèrica. El 23% restant són de la comarca del Maresme i de la zona de Llevant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.