Societat

Ajornen fins al 2013 les ajudes per dependència a una dona de 101 anys

Llei de Dependència

La família d'una dona de 101 anys que viu al petit municipi d'Artesa de Lleida (Segrià) ha denunciat que la conselleria de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya ha ajornat fins al 2013 l'assistència de dues hores setmanals que havien sol·licitat per atendre les necessitats de l'anciana.

Segons ha explicat Antonio Garròs, nebot d'aquesta de Dolors Soler que viu amb ell i la seva dona, han sol·licitat diverses vegades a la Generalitat -les últimes ocasions en el marc de la llei de la Dependència- rebre una ajuda d'assistència de dues hores setmanals.

No obstant això, després de la visita del tècnic encarregat d'avaluar les sol·licituds, que va preguntar a l'anciana sobre les seves capacitats de mobilitat i higiene, la família va rebre una "sorprenent" resposta on s'indicava que la concessió d'ajuda es demorava al 2013, any en què la Dolors Soler tindrà 105 anys.

L'ordinador, culpable
"No demanàvem diners, només aquestes dues hores", ha explicat el nebot, que després de conèixer la resolució va fer una reclamació davant l'administració, des d'on se li va contestar que el resultat dels barems l'havia elaborat "un ordinador" i que possiblement s'havia produït un error previ per part de la persona que va fer l'estudi preliminar del cas.

Garrós, un jubilat de 64 anys a causa de problemes cardíacs, adverteix que si han de reiniciar-se els tràmits per tornar a sol·licitar les ajudes, aquestes tardaran molt de temps, "i la meva tieta té 101 anys", per això han optat per fer una denúncia pública "que almenys ens serveix com a dret a l'enrabiada".

El nebot de l'anciana ha recordat que quan Dolors va complir 100 anys va rebre la visita del delegat de Benestar Social per lliurar-li la medalla que reconeix les persones centenàries. "Li va dir a la meva tieta que si necessitava alguna cosa ho demanés, i ella s'ho va creure i per això vam tornar a reclamar l'ajuda", recorda ara Garrós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp