Societat

Els municipis demanen a Maragall que pagui els casals de les vacances de febrer si canvia el calendari

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació Catalana de Municipis (FCM) ha demanat aquest dijous a la conselleria d'Educació de la Generalitat que pagui els casals i activitats complementàries que s'haurien de fer al febrer si es porta a terme la seva proposta d'avançar el calendari escolar una setmana i, a canvi, fer vacances d'hivern.

El president de la ACM i alcalde de Granollers, Salvador Esteve, ha demanat al govern català que "tingui en compte el pressupost" que suposarà la modificació del calendari i ha advertit que la reforma no ha d'incrementar les despeses de les famílies ni les dels ajuntaments.

Tant Esteve, de l'ACM, com la FCM coincideixen en la seva primera impressió sobre la mesura, que "podria contribuir a dotar de racionalitat el calendari". Fonts de la FCM mantenen que la federació veu de bon ull la possibilitat de modificar el calendari escolar, ja que l'acostaria al que tenen països de l'entorn.

Les dues entitats municipalistes creuen que el departament d'Ernest Maragall "ha de consensuar la proposta amb la comunitat educativa al Consell Escolar", que ahir a la tarda va iniciar les reunions per abordar la iniciativa.

Tanmateix, Maragall té el seu propi punt de vista sobre la qüestió. Avui mateix ha reclamat als empresaris que s'adaptin a la proposta i permetin als seus treballadors fer vacances al febrer perquè els pares puguin passar aquesta setmana blanca amb els seus fills. "Per què no pot ser que un percentatge de famílies decideixin fer vacances aquests dies? És una barbaritat?", ha preguntat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

El conseller assegura que no demana a les empreses que "paguin" pel canvi, sinó que tinguin "flexibilitat" perquè sigui possible adaptar-se a aquesta proposta de calendari escolar. Ha dit que la modificació tindrà el suport de recursos públics, però també ha demanat facilitats des del punt de vista d'empreses i treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

La Plataforma pel Decreixement detecta 78 pisos turístics ‘il·legals’ a Girona

girona
societat

El 48% dels catalans creu que hi ha massa immigrats

barcelona
societat

Endesa vol destinar 115 milions a la xarxa de distribució del territori gironí

girona
Societat

Els antics ocellaires de la Rambla de Barcelona traslladen el conflicte a Europa

Barcelona
medi ambient

Un estudi mostra que les ciutats compactes tenen menys petjada de carboni, però pitjor aire i majors taxes de mortalitat

Barcelona
SALUT

Els equips mòbils de salut mental de l’IAS han atès més de 2.000 persones

girona
medi ambient

Mataró comença a talar 17 palmeres del passeig marítim pel risc de caiguda

Mataró
infraestructures

Pla per reduir el soroll en tres trams a les autovies A-2, B-10 i B-30

Sant Cugat del Vallès
societat

Comencen a reformar set habitatges de quatre municipis de les Garrigues Altes

El Soleràs