Societat

L'escola pública catalana torna a fer vaga

L'escola pública catalana torna a fer vaga aquest dijous en protesta per la llei d'educació de Catalunya, que està en tràmit parlamentari. Els sindicats de l'ensenyament, USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS FETE-UGT CGT han convocat els professors a una jornada de vaga per protestar contra la política educativa de la Generalitat i han demanat als pares que no portin els nens a l'escola.

Aquest és el tercer dia que s'atura l'activitat a les aules catalanes en poc més d'un any. La primera gran manifestació contra les polítiques educatives del Govern va ser el 14 de febrer de 2008, mentre que la segona va tenir lloc fa menys de cinc mesos, el 13 de novembre passat.

Pels sindicats, la política educativa del Departament d'Educació i l'actitud del conseller Ernest Maragall es caracteritza, en els últims mesos, per un "autoritarisme absolut" i una actitud "de menyspreu" cap al professorat i l'ensenyament públic.

Per això, han convocat aquesta nova jornada de vaga, en què els mestres es manifestaran a Barcelona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Girona.

El projecte de llei d'educació, que ja s'està debatent al Parlament, obvia les propostes de les organitzacions representatives del professorat, segons els sindicats, que hi troben a faltar el consens aconseguit amb el Pacte Nacional per l'Educació.

Els professors també lamenten que la conselleria no aporti solucions als problemes actuals dels centres, com ara el dèficit d'edificis escolars i de professorat.

Denúncies dels sindicats
A més, els sindicats ja porten setmanes denunciant que el conseller està tirant endavant algunes de les mesures previstes en la llei d'educació, quan encara no està aprovada i bona part de la comunitat educativa hi està en contra.

La marxa enrere de Maragall en l'aplicació de l'increment voluntari d'hores lectives, un dels principals motius de la jornada de vaga, no ha aturat aquesta nova convocatòria.

A banda de ser contraris a la desregulació horària, que només ha quedat ajornada, els sindicats demanen que la conselleria mantingui l'oferta pública d'ocupació pactada, que es cobreixin totes les baixes des del primer dia, que no es retallin les plantilles, que es posi fre a la massificació dels centres amb nous edificis i que compleixi els acords amb la comunitat educativa.

Les famílies, les grans perjudicades
Els principals perjudicats per la vaga són les famílies, encara que la Generalitat ha decretat uns serveis mínims per garantir el servei essencial que presten les escoles.

Així, a cada centre hi haurà una persona de l'equip directiu, a més d'un professor per cada quatre classes d'educació infantil i primària. I a les llars d'infants haurà de treballar el 25% de la plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona