Societat

Les companyies de Star Alliance estrenaran la nova terminal del Prat al juny

Oneworld i Sky Team seran les següents d'instal·lar-s'hi i ho faran abans que acabi l'any

L'agrupació Star Alliance, integrada per companyies aèries com ara Spanair i Lufthansa, serà la primera d'operar a la nova Terminal 1 de l'aeroport de Barcelona. El primer vol que sortirà d'aquesta instal·lació, de Spanair, ho farà a les 6 del matí del 17 de juny, just el dia després de la inauguració, i serà cap a Madrid.

Segons ha explicat el director de l'aeroport, Fernando Echegaray, Star Alliance representa el 30% del total de volum previst a la terminal. Pel que fa a la resta de companyies que passaran també a operar a la T1, s'hi traslladaran de manera "esglaonada".

L'aliança OneWorld, que representarà el 32% del volum d'operacions de la terminal i que està integrada per Iberia i British Airways, operarà a la nova terminal a partir de finals de setembre. L'agrupació Sky Team, formada per Air Europa i Air France-KLM, ho farà abans que acabi l'any, amb una quota del 19% del total d'operacions del nou espai.

Per al dia de l'estrena de la T1 estan programades 240 operacions amb 30.000 passatgers i el transport de més de 17.000 maletes. Aquest mateix dia, Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) destinarà a la terminal uns 4.000 treballadors per donar suport a les companyies en les operacions de trasllat cap a la nova instal·lació. A més, es posarà en marxa l'oferta comercial amb 30 bars i restaurants, 50 botigues i dues sales VIP.

Accessibilitat
La manera d'accedir a la nova terminal serà a través de la connexió amb l'autovia C-31. Els cotxes disposaran d'11.000 places per aparcar i, pel que fa al transport públic, s'habilitarà un servei d'autobusos entre l'estació de Renfe i la T1. La nova instal·lació comptarà també amb autobusos llançadora que la connectaran a les altres terminals. 

Facilitar les connexions i el caràcter hub de l'aeroport

Les companyies intercontinentals no integrades en cap aliança, podran traslladar-se a la terminal des de el primer dia. "L'objectiu és facilitar les connexions i el caràcter de hub que volem per a aquest aeroport", ha explicat Echegaray. El director de l'aeroport ha assegurat també que companyies com Aerolínias Argentinas, Aeroméxico, Air Maroc i Jet for You ja han mostrat el seu interès per traslladar-se a la T1 a partir del 17 de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Un jutjat autoritza fer fora els ocupes de l’antic institut B9 de Badalona

Badalona

350 activitats per disfrutar aquest estiu als barris gironins

girona

La deixalleria activa el servei de 24 hores els set dies de la setmana

CALONGE I SANT ANTONI
societat

La taxa de víctimes de violència de gènere a Catalunya se situa en 13,8 per cada 10.000

barcelona

La nova estació tindrà 7 andanes i una demanda anual de 243.000 viatgers

PALAMÓS

L’Associació d’Hostaleria preveu una ocupació del 65% aquest estiu

GIRONA
societat

Perseguiran els propietaris d’edificis del centre històric mal conservats

Manresa
societat

Mobilitzacions per exigir l’estabilització d’interins després de la sentència del TJUE

barcelona
societat

Petits canvis en la Festa Major per afavorir la convivència amb els veïns

Granollers