Societat

Campanya als autobusos de Barcelona a favor del català

Els vehicles portaran imatges sobre la "desigualtat legislativa" entre el català i el castellà

Els autobusos de les línies 17, 22, 24 i 33 de Barcelona lluiran a partir de dilluns imatges de la campanya de la Plataforma per la Llengua El català suma, que mostraran la "inexplicable desigualtat legislativa" del català respecte al castellà a Catalunya.

L'objectiu d'aquesta campanya, que va començar al juliol, és donar a conèixer la situació del català en diferents àmbits de la societat i recordar que l'ús d'aquesta llengua en qualsevol àmbit sempre suma i afavoreix la cohesió. També vol mostrar que el català encara està molt lluny del reconeixement que tenen altres llengües amb pes demogràfic i comercial semblant a la Unió Europea (UE).

La primera fase d'aquesta campanya va començar al juliol i la segona, que reclama més presència del català en el sector empresarial i socioeconòmic, es va presentar amb motiu de la Diada de l'11 de setembre i durarà fins a final de mes.

La Plataforma per la Llengua ha assenyalat avui en un comunicat que el 99% de les lleis que obliguen a utilitzar una llengua determinada en la informació de productes distribuïts a Catalunya obliguen només el castellà. Per a l'organització, aquest marc legal "discrimina" els consumidors catalans. Ha afegit que no hi ha una altra llengua a la UE no obligatòria a l'etiquetatge tan present com el català.

La campanya vol demostrar amb xifres i missatges la vigència del català i el seu pes a l'àmbit internacional i en els sectors econòmics i culturals, així com la "discriminació" que encara té en alguns sectors. Les accions d'aquesta activitat se succeiran fins a finals d'any, coincidint amb el XV aniversari de l'entitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA