Societat

L'aeroport de Lleida-Alguaire començarà a operar al desembre però només els caps de setmana

Aeroports de Catalunya publica les bases del concurs per a l'adjudicació dels serveis de terra

L'Aeroport de Lleida-Alguaire començarà a funcionar al mes de desembre i ho farà, de moment, amb vols comercials els divendres i caps de setmana segons es desprèn de les bases del concurs que Aeroports de Catalunya ha publicat per a l'adjudicació dels serveis de terra pel trànsit d'avions comercials de passatgers.

En les seves clàusules, el concurs especifica que el personal de terra haurà de treballar setze hores setmanals, repartides entre divendres, dissabte i diumenge, dies en què començaran a operar vols comercials, segons ha confirmat el el departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP). També s'han publicat els concursos per la seguretat de l'equipament, pels serveis de restauració, per subministrar combustible o pel lloguer de vehicles.

Segons el DPTOP, la infraestructura aeroportuària iniciarà l'activitat, en una data encara per concretar durant el desembre, abans del dia de Nadal, i ho farà per sota de la seva capacitat operativa. Tot i això, les instal·lacions restaran obertes els set dies de la setmana perquè puguin fer-ne ús avions i aeronaus de tipus privat.

Segons va explicar el conseller Joaquim Nadal, el vol inaugural el farà una companyia de baix cost i tindrà com a destinació una capital europea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.