Societat

Braçalets i petos per als periodistes

A partir de demà, els informadors podran anar degudament identificats en esdeveniments on hi intervinguin cossos policials

El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) distribuirà a partir de dilluns petos i braçalets identificatius perquè els periodistes puguin cobrir esdeveniments a la via pública en què intervinguin els cossos policials, com per exemple en les manifestacions.

Aquesta mesura arriba després que una trentena de periodistes resultessin ferits mentre cobrien les manifestacions contràries al Pla Bolonya al passat mes de març. Llavors, el Col·legi va denunciar els fets i va facilitar als informadors braçalets amb una vigència d'un mes.

Ara, els periodistes, càmeres i fotògrafs que ho desitgin poden demanar el seu element identificatiu visual en qualsevol de les cinc demarcacions de la institució per una vigència de dos anys i un cost de vuit euros. Els corresponsals estrangers que resideixin a Catalunya també podran optar a aquests braçalets i petos.

El CPC també posa a disposició dels periodistes una assegurança per a la defensa jurídica dels professionals en el marc del desenvolupament de la seva feina, que els permetrà reclamar danys per agressions tant físiques com verbals, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.