Societat

El jurat declara innocent de suborn l'exalcalde de Vilanova del Vallès

El tribunal també ha considerat innocents del mateix delicte el secretari municipal, el secretari de l'Ajuntament de Cabrera de Mar (Maresme) i un advocat

El jurat popular ha declarat aquest divendres innocent del delicte de suborn de funcionari l'exalcalde de Vilanova del Vallès (Vallès Oriental) Francesc Escalé Matamala (CiU), per a qui la Fiscalia demanava inicialment un any i mig de presó per suposadament demanar 150.000 euros a un empresari per concedir-li il·legalment una llicència d'activitat.

El tribunal també ha considerat innocents del mateix delicte el secretari municipal, el secretari de l'Ajuntament de Cabrera de Mar (Maresme) i un advocat. El judici ha tingut lloc aquesta setmana a l'Audiència de Barcelona.

Segons el Ministeri Públic, des de 1997 els acusats van exigir uns 150.000 euros a Antonio José R.S. per legalitzar l'activitat de l'empresa Servinoil, tot i que això era il·legal.

El pare del secretari de Cabrera Francesc S.A., Francesc S.S., mort durant la causa, tenia un dret d'ús sobre un immoble situat a la finca on estava Servinoil i el seu fill va presentar en nom seu diversos escrits perquè cessés l'activitat de l'empresa, dedicada al transport de mercaderies per carretera.

Entre març i juliol de 1997 es van presentar davant de l'Ajuntament dues denúncies contra l'empresa. A partir d'aquí, els acusats van posar en contacte l'empresari amb l'advocat Domenec F.C., també acusat, perquè "solucionés" el problema de la llicència.

Van exigir a l'empresari els 150.000 euros que havien d'utilitzar-se per adquirir el dret d'ús de l'immoble, encara sabent que la llicència que pretenien atorgar a l'empresa no era legal. L'empresari no va accedir al pagament i el 23 de febrer de 1998 la Comissió de Govern de l'Ajuntament va acordar el tancament de l'empresa, que va confirmar una sentència judicial.

Es dóna la circumstància que l'alcalde de Vilanova i el secretari, Pere A.C.C. es van negar que es comparessin les seves veus amb les gravades durant la investigació del cas. Per tot això, la fiscal demanava un any i mig de presó per als dos càrrecs de Vilanova com a autors de suborn i per als altres dos com a cooperadors necessaris, a més d'una multa de 450.759,08 euros per a cadascun.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona