Societat

L’onada de calor encén set incendis en un sol dia

El foc més greu crema 111 hectàrees a la Noguera

L’augment de les temperatures ha portat un increment de feina als parcs de Bombers de la Generalitat, que ahir van viure un dia especialment complicat perquè van haver de fer front a set incendis forestals, cinc dels quals en una mateixa zona de les comarques de Ponent. Cap d’aquests incendis va ser especialment greu, però el que va complicar la feina dels bombers va ser la simultaneïtat i la proximitat dels diferents focus.

La comarca més castigada va ser la Noguera, amb dos focs: un a Oliola, amb 111 hectàrees cremades, i l’altre a Vilanova de l’Aguda, amb 43 hectàrees afectades. En tots dos incendis el foc va cremar massa forestal i terreny agrícola.

En canvi, a la comarca veïna de la Segarra els dos focs que s’hi van declarar van cremar només camps de conreu. El primer va calcinar una reduïda àrea de rostolls a Cervera i el segon va cremar camps de conreu entre els municipis de les Oluges i Sant Ramon.

L’últim foc a les comarques de Ponent va cremar 30 hectàrees a Nalec (Urgell). La proximitat de les flames a les cases va obligar a desallotjar sis veïns del poble. Els altres dos focs van cremar una extensió molt reduïda. El primer no va passar de les dues hectàrees a Tarragona, al costat del pont del Diable, i l’altre va cremar dues hectàrees de sotabosc a Montornès del Vallès (Vallès Oriental).

Per la seva part, el president de la Generalitat, José Montilla, va visitar ahir el municipi dels Plans de Sió (Segarra), on dimecres van cremar gairebé 300 hectàrees. El president va fer una crida a “no abaixar la guàrdia” i extremar la precaució davant la situació de risc. “Cal treballar coordinadament i demanar a la població totes les mesures de precaució”, va dir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona