Societat

Desarticulada a Catalunya una xarxa internacional de tràfic de cocaïna

Hi ha 21 detinguts, catorze dels quals ja han ingressat a la presó

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat una important organització internacional ubicada a Catalunya i que es dedicava a la distribució d'euros falsos i a la introducció de cocaïna a l'Estat espanyol. En l'operació, en què s'han incautat 31 quilos de cocaïna i 360.000 euros en efectiu, s'han detingut 21 persones, dotze espanyols, sis uruguaians, dos colombians i un marroquí. Catorze dels detinguts  han ingressat a la presó i set han sortit en llibertat amb càrrecs.

L'organització criminal, segons un comunicat dels Mossos d'Esquadra, estava formada per diferents grups que s'havien fusionat per poder crear una via d'entrada de cocaïna a l'Estat, repartint-se les tasques i aprofitant l'estructura de cada una d'elles.

La investigació es va iniciar l'any passat per un delicte de falsificació de moneda en detectar-se grans quantitats de bitllets falsos de 20 i 50 euros.  Posteriorment, la policia va descobrir que la xarxa de delinqüents estava planificant també l'entrada d'un contenidor carregat de cocaïna en algun port de l'Estat. A partir d'aquí, els dos cossos policials van intensificar les investigacions i van poder interceptar diversos contenidors amb cocaïna, tant a la seva arribada a l'Estat (a Vigo) com en els ports d'origen (a l'Uruguai). També es va aconseguir detenir diversos intents d'enviament de sortida i entrada de droga a l'Estat des de Portugal i el Brasil, respectivament.

La policia ha detingut i fet escorcolls en diverses localitats catalanes (Canyelles, Badalona, Lloret de Mar, Blanes, Palamós, Calonge, Granollers, Barcelona) i de les Illes (Palma), on han incautat un subfusell amb làser i mira telescòpica, ordinadors, vehicles de gamma alta, a més de diners en efectiu i 31 quilos de cocaïna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

L’Estat aprova el projecte per eixamplar l’N-260 fins al coll dels Belitres

portbou
Societat

Construiran 58 habitatges de lloguer assequible a Parets del Vallès

Parets del Vallès
Societat

Barcelona aprova pujar fins als 4 euros la taxa turística, el màxim

Barcelona
medi ambient

L’Ajuntament de Tarragona donarà 2.000 carmanyoles als clients de restaurants

Tarragona
SOCIETAT

El festival Mar d’Estiu de Pineda i Santa Susanna no obté el permís per fer-se a La Llàntia

PINEDA/SANTA SUSANNA
Societat

Tirarà endavant al setembre la compra de pistoles elèctriques per a la Guàrdia Urbana

Barcelona

Somni d’una nit d’estiu amb la Pirotècnia Poleggi

BLANES
societat

Un 83% dels veïns que fan el porta a porta ja ha recollit el material

girona
Medi ambient

Ecologistes en Acció denuncia a fiscalia el “desastre ecològic” al Besòs per l’incendi d’una nau a Polinyà

Barcelona