Societat

Gabilondo assegura que el govern espanyol no impugnarà la LEC

El ministre d'Educació remarca que el govern central té voluntat de conciliació i descarta que pugui generar conflicte lingüístic

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha restat importància al fet que des del govern espanyol s'hagi sol·licitat una reunió amb la Generalitat per tractar sobre alguns "dubtes" que desperta la llei d'educació de Catalunya (LEC) a Madrid. Gabilondo ha assegurat que l'administració de l'Estat no es planteja recórrer la llei catalana davant el Tribunal Constitucional i s'ha mostrat convençut que "resoldrem l'assumpte".

Ángel Gabilondo ha remarcat que es tracta d'un procediment "regular" per aclarir dues qüestions que fan referència "al contingut dels ensenyaments i als cossos de funció pública". El ministre ha reiterat en diverses ocasions la voluntat d'arribar "a un acord" amb el govern català i s'ha mostrat "convençut" que "la conciliació" serà possible en relació a la creació del cos docent de Catalunya i en l'establiment del currículum..

En una roda de premsa, el titular d'Educació ha declarat que la reunió ha de servir per per "asseure'ns i trobar una solució" i ha recordat que des del Parlament català s'ha "assumit" la petició estatal."Tota la nostra voluntat política ha estat d'arribar a una solució", insisteix. "I conciliar –ha subratllat– no implica la derrota de ningú", sinó que s'arribi "a un acord". "Per la nostra part, repeteixo, tota la voluntat és que la conciliació sigui possible i tinc tota la confiança que això serà possible", ha insistit.

El ministre ha subratllat "que no hi ha cap conflicte lingüístic" i ha recordat que la proposta que fa la LEC sobre l'autonomia de centres "també vol dir" que en els centres on els alumnes necessiten més hores de castellà "se'n podran fer més". El que cal garantir és que tots els que estudien a Catalunya "aprenguin molt bé el català, el castellà i, si pot ser, una tercera llengua". Les dades demostren que a Catalunya el nivell de castellà "no és inferior al de la resta de l'Estat".

Una llei que penja de l'Estatut
La LEC "és una llei importantíssima", ha destacat el ministre, que també ha recordat que el text ha estat aconseguit "gràcies a un acord entre partits polítics que governen i l'oposició" i, doncs, és "un exemple de consens". Gabilondo ha avisat que la LEC ha nascut "a l'abric de l'Estatut", pendent de sentència del TC. Però ha reconegut que "de moment", la LEC "té tota la legitimitat" i que no hi ha "cap voluntat de desautoritzar-la" per part de l'executiu espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

Premià de Mar

L’Ajuntament destinarà a neteja 435 milions d’euros els propers 10 anys

L’Hospitalet de Llobregat

L’acte de lliurament dels premis eduCAC es farà al Teatre Municipal el 29

GIRONA