Societat

Saura torna a revoltar els pagesos

Unió de Pagesos organirza una manifestació a Tàrrega contra la prohibició ús de recol·lectores

Saura ha tornat a revoltar els pagesos. Unió de Pagesos (UP) ha convocat una concentració per a aquest dissabte a Tàrrega en considerar "inacceptable" la prohibició del departament d'Interior d'utilitzar maquinària agrícola durant l'horari de migdia a set comarques catalanes per l'alt risc d'incendi.

El sindicat agrari ha criticat avui la mesura contra els incendis que els últims dies s'estan repetint als camps agrícoles en considerar que perjudica directament la collita, ja que el cereal cal recol·lectar en hores i dies concrets, quan l'ambient és menys humit, per aprofitar millor el gra.

"L'ordre ha estat publicada avui mateix sense tenir en compte les repercussions que pot comportar per al sector agrícola en plena època de recol·lecta", indica el comunicat d'UP.

Per aquest motiu, el sindicat convoca els afectats per aquesta prohibició a una concentració a l'antiga N-II, a l'altura de Tàrrega, per posar de manifest el desacord amb aquesta prohibició "imposada de forma unilateral pel departament d'Interior de la Generalitat".

La concentració es desenvoluparà entre les 14.00 i les 17.00 hores coincidint amb l'horari de prohibició de l'ús de maquinària agrícola. El sindicat considera que la conselleria dirigida per Joan Saura torna a "criminalitzar" els agricultors, després d'haver-los prohibit circular amb tractor els caps de setmana.

La prohibició s'ha anunciat aquest divendres i ha de ser vigent també demà, ja que en les últimes setmanes s'han produït diversos incendis iniciats en camps de conreu per, suposadament, per guspires de maquinària agrícola. Tanmateix, avui mateix s'ha produït un altre incendi en una de les zones de prohibició, detectat a la una del migida, i ha cremat 170 hectàrees, a Cabanabona (Noguera).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto