Societat

Joaquim Nadal confia que els canvis a Rodalies es veuran d'aquí un any

El conseller de Política Territorial contesta a les crítiques al traspàs i atribueix la separació entre servei i infraestructura a la normativa de la UE

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha contestat a les crítiques pel traspàs a la Generalitat del servei de Rodalies i ha atribuït la separació de servei i infraestructura a la normativa de la UE. Nadal ha reiterat que la prioritat de la Generalitat ara és la millora de les condicions de funcionament, la informació a l'usuari i la neteja, i confia que els usuaris hagin constatat canvis importants d'aquí un any. També ha reconegut que la falta de concreció sobre el model de gestió del Prat és una qüestió tan política com l'Estatut.

El conseller de Política Territorial ha afirmat que "és la Unió Europea la que segrega infraestructura i gestió" en els serveis ferroviaris i ha negat que sigui l'administració de l'Estat qui ha impedit que la Generalitat es faci càrrec de la gestió de les vies. "És important haver rebut trens, personal i servei. Rebem trens i tenim control sobre les vies per mitjà d'un conveni signat amb Adif".

El conseller Joaquim Nadal considera que la prioritat de la Generalitat després d'assumir el servei és la millora de la informació als usuaris, la neteja i, progressivament, la millora del servei. Segons Nadal, aquesta millora serà possible per la proximitat de la gestió, un control més estricte del servei amb inspeccions i l'exigència de compliment del contracte d'explotació que manté Renfe, segons ha declarat a Catalunya Informació.

Barcelona-Vic
Nadal ha reconegut que el desdoblament de via a la línia Barcelona-Vic és una de les prioritats d'inversió.També serà una de les preocupacions preferents la determinació de la viabilitat de continuar el desdoblament de vies entre Vic i Ripoll. En aquest tram, però, ha remarcat la importància de la modernització ja realitzada els últims anys per millorar l'estat de la infraestructura.

El titular de Política Territorial ha descartat en les seves declaracions que hi hagi marxa enrere en les tarifes aplicades per a aquest any per Renfe. No obstant, ha reconegut la necessitat d'actuar respecte a les tarifes "no per fer marxa enrere", però sí per corregir excessos i fer ajustaments en bitllets i modalitats.

Nadal ha advertit que aquest primer any de gestió del servei de Rodalies "serà complicat en les línies del nord i no tant en les línies del sud". En aquest sentit, descarta la repetició de talls en el servei fins a la primavera, quan es faran les obres de l'intercanviador de Sagrera-Meridiana.

Aeroport
Joaquim Nadal ha eludit fer cap valoració de la sintonia que hi pot haver entre la Generalitat i el ministeri de Foment sobre el model de gestió de l'aeroport del Prat. En aquest sentit, no ha donat importància a l'ajornament d'una proposta definitiva decidida pel mateix govern espanyol, que ja havia avançat la data del 12 de gener per fer-ne la presentació pública. En canvi, s'ha referit a "avenços" en aspectes concrets i s'ha declarat "optimista" de cara a un acord final.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Presenten al·legacions contra tres nous parcs eòlics a la Terra Alta

Batea

Reclamen aturar el projecte de 46 habitatges a la falda del volcà Montsacopa

OLOT
CORNELLÀ DE TERRI

Fan tancar un centre de menors en una casa de colònies perquè “no té ni llicència ni permís”

CORNELLÀ DE TERRI
SOCIETAT

La intervenció de Barnahus redueix el sobreseïment de les agressions sexuals a infants

Tarragona
religió

Una església menys a Barcelona

barcelona

Vistiplau al projecte de la connexió de l’AP 7 amb la variant de la N II

FIGUERES
successos

La policia de Vilanova i la Geltrú troba una cabra passejant a la Ronda Ibèrica

Vilanova i la Geltrú
salut

El servei de pediatria a l’Hospital de Mataró penja d’un fil per la manca de professionals

Mataró

En estudi la millora de la cohesió social a Can Puiggener de Sabadell

Sabadell