I es van cantar caramelles

L'Alt Camp i la Conca viu la tradició de cantar cançons populars en la recta final de la Setmana Santa. Diferents grups corals mantenen viva aquesta tradició, que es proposa com a candidata a esdevenir patrimoni cultural immaterial

A Vila-rodona a on les caramelles fa prop de vint anys que s'han recuperat, la tradicional cantada de cançons populars pels carrers de la vila es va dur a terme el Dissabte Sant a la zona de l'ajuntament i el Casal, mentre que el diumenge al migdia els cantaires es van desplaçar per diferents carrers del nucli antic per fer sentir les seves veus. Els cantaires de la coral de Vila-rodona també es van apropar al centre de dia a on van cantar les cançons populars del seu repertori, com Entonem un bell cant , El vell pescador, o A la plaça hi ha sardanes. El grup d'infants van interpretar La granoteta verda i El tirolès.

Per la seva banda, la cantada de caramelles a Vimbodí i Poblet, municipi a on aquesta tradició popular ha complert vint-i-sis anys, es va dur a terme el Dissabte Sant dia 11 d'abril amb l'actuació dels caramellistes -integrants de la Coral Veu de la Terra de Vimbodí- a l'interior del Casal d'Avis. La pluja va obligar a fer l'activitat sota cobert, tot i que després els cantaires es van atrevir a sortir a oferir les cançons del seu repertori pels carrers del municipi.

Aquest diumenge, més

La coral vimbodinenca tornarà a cantar les caramelles per diversos indrets del terme, i també al monestir de Poblet, aquest diumenge 19 d'abril per acabar amb un dinar de germanor.

Patrimoni cultural

D'altra banda, cal destacar que el passat diumenge 12 d'abril les caramelles s'han convertit en candidates a esdevenir un dels deu tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, d'acord amb la iniciativa impulsada per l'organització Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat). al immaterial de Catalunya i Andorra juntament amb la tradició de fer castells molt arrelada a la capital de l'Alt Camp.



SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona