Societat

L'onada de calor pot allargar-se fins a finals de juliol amb temperatures extremes

La Generalitat aconsella mesures de prevenció per a la població

El Servei Meteorològic de Catalunya ha donat un avís de calor extrema aquest dijous que, previsiblement, amb temperatures de fins a 38 graus, que remetrà lleugerament durant el cap de setmana. Les temperatures es poden tornar a enfilar a principis de la setmana que ve. L'onada de calor podria allargar-se fins al final d'aquest mes de juliol a causa de l'arribada d'una massa d'aire càlid a Catalunya.
Els serveis de prevenció han emès un seguit de recomanacions per afrontar aquests episodis de calor extrema a Catalunya, que poden afectar especialment ancians, nadons i persones malaltes.

A causa d'aquesta onada de calor, el centre de coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a les muntanyes de Tivissa-Vandellós, Prades, Montsant, Les Gavarres, Massís de Cadiretes y Els Ports, on només poden arribar els veïns de la zona. El CECAT ha activat el nivell 2 en 37 de les 41 comarques de Catalunya, que recomana la màxima atenció al risc d'incendis forestals i aconsella llaurar camps de conreu en els perímetres urbans i d'habitatges aïllats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.