Societat

Dimiteix el responsable de canvi climàtic de l'ONU després del fracàs de Copenhaguen

Seguirà en el càrrec fins al pròxim 1 de juliol, moment en què s'incorporarà a l'empresa privada

El secretari executiu de la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, Yvo de Boer, ha anunciat aquest dijous de forma inesperada la seva dimissió del càrrec a partir de l'1 de juliol.

En un comunicat difós per la secretaria de la Convenció, amb seu a Bonn (Alemanya), De Boer ha informat que assumirà "nous reptes" treballant en qüestions relacionades amb el clima i la sostenibilitat en el sector privat.

"Treballar amb els meus col·legues a la secretaria de la Convenció per conduir les negociacions sobre canvi climàtic ha estat una experiència tremenda", assenyala De Boer en el comunicat.

De Boer, que ha liderat l'organització des del setembre del 2006, assegura que ha estat una decisió "difícil" de prendre, però considera que és el moment d'assumir un nou "repte", treballant en el clima i la sostenibilitat des del sector privat i acadèmic. "Sempre he mantingut que, mentre que els governs han de determinar el marc polític, la solució ha de venir del món de les empreses", assegura.

A més, tot i que admet que la Cimera del Clima de Copenhaguen no va aconseguir un acord clar en termes legals, assegura que els compromisos polítics i el sentit de direcció cap a una economia baixa en carboni són "irrefrenables".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.