Societat

Una jutge investiga la mort del gos de la Sénia

Ha acceptat a tràmit la denúncia presentada per una associació de defensa dels animals

La titular del jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha admès a tràmit la denúncia presentada per El Refugio, una associació de defensa dels animals, per la mort del gos salvatge que va ser abatut a la Sénia (Montsià) després de quatre dies de recerca. La jutge investigarà per la via penal les circumstàncies de la mort de la bèstia, que va aparèixer amb més de cinquanta perdigonades al llom, per determinar si es va cometre un delicte de maltractament d'animals domèstics. Els fets van passar a principis d'octubre, quan diversos veïns van alertar de la presència d'una lleona, que al final va acabar sent un gos.

Diversos testimonis van alertar de la presència d'una lleona els dies 3 i 4 d'octubre prop de la granja de Mas de la Menescala (Montsià). El dia 5 es va muntar un dispositiu especial de recerca a la zona del Molí de l'Abat, entre els termes de la Sénia i la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat).

Dos dies després agents rurals van abatre l'animal després que aquest no entrés en cap de les gàbies preparades i es descartés la possibilitat d'anestesiar l'animal perquè els anestèsics tarden a fer efecte i hauria estat difícil localitzar la bèstia.

L'animal va resultar ser un mascle de pèl curt de color canyella d'1,55 metres de llargada i 75 centímetres d'alt, que podria ser fruit de l'encreuament de races potencialment perilloses. El gos, que no duia collar ni microxip, presentava signes d’estar assilvestrat de fa temps.

"És del tot irresponsable que els Agents Rurals, amb tots els seus mitjans al seu abast, matin a trets un pobre i indefens gos abandonat", ha explicat el president de l'entitat, Nacho Paunero, el qual també ha criticat la "gran cacera". En les tasques de recerca –operatiu que va costar 100.000 euros, segons El Refugio– també hi van participar agents dels Mossos d'Esquadra, el CNP, la policia local i la Guàrdia Civil.

L'associació, en qualitat d'acusació popular, va denunciar els fets del 9 d'octubre en entendre que es podia haver comès un delicte de maltractament d'animal domèstic –castigat amb penes d'entre tres mesos i un any de presó– perquè l'animal no era més que un "pobre i indefens gos abandonat".

La jutge va admetre a tràmit la denúncia el dia 20 i va iniciar un procediment penal, en el marc del qual ja ha demanat informació sobre els fets al Cos d'Agents Rurals d'Amposta, així com els noms dels agents que van participar en la recerca de l'animal i el resultat de l'autòpsia del gos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.