Societat

La grossa, el 78.294, cap a Madrid

El segon premi, el 53.152, venut íntegrament a Getafe, a la mateixa administració que un dels cinquens premis. A Catalunya, hi ha hagut una esquitxada de tercers, quarts i cinquens. Per veure la llista completa, cliqueu aquí

Per veure la llista completa dels premis, cliqueu aquí

Aquest any s'ha fet esperar. La grossa, el 78.294, amb 3 milions d'euros, ha caigut aquest any íntegrament a Madrid, a l'administració número 146. També a Madrid ha recaigut el segon premi, el 53.152, concretament a Getafe i a la mateixa administració on s'ha venut un dels cinquens premis. Catalunya ha rebut un tercer premi i la majoria dels cinquens, que han estat repartits en diverses administracions d'arreu del país.

Per ordre d'aparició, a les 09.47 hores del matí, quan feia tres quarts d'hora que havia començat el sorteig, ha sortit el tercer premi, que ha estat venut sobretot en diferents punts de Catalunya. És el 10.104, amb 500.000 euros de premi, venut a l'administració 84 de la Rambla de Barcelona (29 sèries), Puig-reig (75 sèries), l'aeroport del Prat (una sèrie) i Sant Joan de Vilatorrada (29 sèries).

A les 09.29 del matí ha sortit del bombo el primer premi dels 13 importants de la jornada. El número és el 29.013, un quart premi venut a la loteria Valdés de la Rambla de Barcelona, València i Madrid. El segon quart premi, el 69.393, s'ha venut íntegrament a Reus, a l'administració número 6 de la capital del Baix Camp, que ha repartit 39 milions d'euros.

Només deu minuts després de cantar el primer quart premi de la jornada, ha sortit un cinquè premi, el 77.607, amb el qual es cobraran 50.000 euros per sèrie, això és, 5.000 euros per dècim, venut íntegrament a l'administració La Bruixa d'Or de Sort.

Dos minuts més tard ha sortit premiat un altre cinquè premi, el 43.802, que ha quedat molt repartit. L'administració número 1 de la Rambla Nova de Tarragona s'ha endut part d'aquest cinquè premi, que també s'ha venut a Palma, Madrid, Alcorcón, Gijón i Palència, entre altres poblacions.

Un altre cinquè premi ha sortit poc abans de les deu del matí, el 51.972, que s'ha venut a Getafe.

El tercer premi, que ha sortit poc abans de les 10 h del matí, ha estat molt repartit en diferents punts de Catalunya. Es tracta del 10.104, amb 500.000 euros de premi, venut a l'administració 84 de la Rambla de Barcelona (29 sèries), Puig-reig (99 sèries), l'aeroport del Prat (una sèrie) i Sant Joan de Vilatorrada (29 sèries).

El quart cinquè premi, el 49.271, ha sortit cap a les 10.10 h del matí, i ha estat molt repartit, també a Catalunya, on s'ha venut a Barcelona, Gavà, Granollers, Igualada, Terrassa, Premià de Mar i Premià de Dalt.

El cinquè cinquè premi, el 57.580, ha sortit quan faltaven 7 minuts per a les 11 h del matí, i també ha esquitxat Barcelona. Concretament s'ha venut a l'administració número 180 de la capital catalana, situada al carrer Numància. Aquest número també s'ha venut a Petrer (Alacant), Sagunt i Saragossa.

Poc després de les onze del matí, ha sortit el sisè cinquè premi, el 31.821, que s'ha repartit entre Alcalá de Henares, Madrid, Sevilla i una sèrie venuda a l'administració número 60 de Barcelona, al districte d'Horta.

El setè cinquè premi ha sortir poc després del segon premi, cap a les 11.50 h del matí. Es tracta del 6.679, i també ha caigut a Catalunya, concretament s'ha venut a l'administració número 30 de Barcelona i a la Roca del Vallès. També s'ha venut a Sant Sebastià,  Osca, Lugo, Móstoles, Sòria, Madrid, Mota del Cuervo (Conca) i Aldaia (Horta Oest).

El vuitè i últim cinquè premi ha sortit cap a dos quarts d'una del migdia, el 34.030, que s'ha venut a Sant Sebastià, Madrid, Sòria, Lleó i Manises (Horta Oest, País Valencià).

Els que més comprem
Catalunya és el territori de l'Estat on s'ha venut més loteria, més de 442,6 milions d'euros, seguida molt de prop per Madrid. Tot i això, les vendes a Catalunya han caigut gairebé un 4% respecte a l'any passat.

De fet, Catalunya i Madrid són el territoris que més juguen a la Loteria de Nadal, amb una despesa de més de 442 milions d'euros.

Per demarcacions, Lleida torna a ser la que més gasta de mitjana per habitant. Aquest any, 197 euros per persona, molt per sobre de la mitjana catalana, que és de 61,5. L'explicació la trobem, un any més, en la popularitat de l'administració La Bruixa d'Or de Sort, que aquest any ha tingut unes vendes superiors a 60 milions d'euros, igual que l'any passat.

A les comarques de Ponent, la grossa hi ha tocat cinc vegades des que se celebra el sorteig. En canvi, a les comarques gironines la grossa de Nadal ha estat menys generosa. Només hi ha caigut dues vegades, i això es nota en les vendes.

Tarragona és l'única demarcació catalana on no ha tocat mai la grossa, i potser per això els tarragonins hi destinen menys diners que la mitjana dels catalans. Aquest any, s'han gastat 42 euros, una xifra similar a la de l'any passat. Aquest any, a més, la loteria arriba després que uns lladres s'enduguessin tota la recaptació d'una administració de Segur de Calafell, al Baix Penedès.

Les probabilitats que toqui la grossa són d'una entre 85.000, moltes més que en la resta de loteries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.