Societat

La crisi no perdona i Catalunya perd gairebé un 12% de turistes en el que portem d’any

Tot i la davallada de francesos, Catalunya es manté com el primer destí turístic de l’Estat. La caiguda del mes passat va ser del 13%

Una mica més de 4,6 milions de turistes han triat Catalunya per fer-hi vacances en el que portem d’any, però la xifra és preocupant perquè en el mateix període de l’any passat n’hi va haver 545.451 més. Dit d’una altra manera: Catalunya ha perdut un 11,8% d’estrangers entre gener i maig, en comparació amb la mateixa època del 2008. Són dades d’ahir, de l’Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Egatur), del ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, que indica que Catalunya continua sent un destí de primer ordre, es manté com el primer de tot l’Estat i rep un de cada quatre estrangers que hi viatgen.

La davallada del mercat francès és el principal problema amb què es troba el sector turístic català: més de la meitat dels francesos que visiten l’Estat es queden a Catalunya, però la qüestió és que fins al maig han arribat 2,7 milions de francesos, un 8,9% menys que al mateix mes del 2008. De cara a l’estiu, la Generalitat intenta precisament atreure francesos venent les platges, la muntanya i el patrimoni cultural i natural com uns atractius que tenen molt a prop de casa.

Si els resultats turístics de cada mes no paraven de parlar de davallades, els del maig no milloren el panorama, sinó el contrari: van arribar 1.271.346 estrangers, un 13% menys que fa un any (165.274 persones menys). Baixada considerable després d’un abril on, gràcies a la Setmana Santa, el descens només va ser del 2,5%. Al març, però, precisament perquè la Setmana Santa queia més tard en el calendari, la caiguda va ser la més espectacular, gairebé del 22%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.