MATARÓ (Maresme)

Ara, capital de la sardana

Demà dissabte arriba la flama de la sardana procedent de Sant Climent de Llobregat al Portal de Barcelona de Mataró, que agafarà el relleu com a Ciutat Pubilla de la Sardana. Tot seguit hi haurà una cercavila fins a l'Ajuntament de Mataró –on es farà la recepció oficial–, amb els gegants de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat, els Bastoners de Mataró, els Blaus de Granollers, els de Gràcia i els Ministrils d'en Pere Botero. Després dels parlaments protocol·laris es portarà a terme un espectacle aeri a càrrec del Circ Delicia a la façana de l'Ajuntament, acompanyat amb música de cobla i actuacions dels bastoners participants. Al vespre, al Teatre Monumental, hi haurà un concert amb l'espectacle de Jordi Molina i la Cobla dels Sons Essencials en què s'interpretarà la sardana guanyadora de Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009. La festa d'aquest primer dia de pubillatge es clourà amb un sopar al NH Hotel Ciutat de Mataró. Prèviament a tot plegat, hauran actuat els diferents grups de bastoners, i una ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Costa Daurada, haurà estat el pròleg d'una celebració que s'allargarà de manera puntual fins al 31 d'agost.

J.B.

Del 25 d'abril al 31 d'agost. Actes i activitats commemoratives, en diferents espais de la ciutathttp://. www.mataro.cat
www.mataro.cat

Commemoració

JOSEP BOFILL

Per celebrar amb un brindis aquest pubillatge que en aquesta edició arriba al mig segle, s'han produït 1.200 ampolles de cava brut nature Mas de la Basserola (preu: 6,90 euros) que porten la imatge creada per a aquesta commemoració sardanística.

Marc Timon és l'autor de la sardana guanyadora del concurs de Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009, que prendrà un protagonisme especial en molts actes del pubillatge, en els quals serà interpretada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.