Societat

Turisme de luxe al Solsonès

Promotors holandesos construeixen un complex residencial i de vacances en un espai de 60 hectàrees al poble de Navès. Un hotel, un centre de salut i 50 xalets conviuran amb els edificis medievals de Sant Andreu de Linya

Sant Andreu de Linya, un petit nucli del terme municipal de Navès (Solsonès), es convertirà en tres anys en un complex turístic de luxe anomenat Lago de Linya. Eco Lux Country Club, que promou l'empresa holandesa Bluegreen Planet SA.

Es tracta d'un complex residencial i de vacances de 20 hectàrees edificades d'un total de 60, que porta 13 anys de tramitacions i aturades i que ara, en plena crisi, comença les obres. La inversió estimada és de 60 milions d'euros.

La recessió ha provocat part de la demora en el projecte i ha obligat els promotors a ajustar-lo a la baixa, reduint de 80 a 25 les habitacions d'un hotel de gran luxe i la construcció de xalets, que passarà de 90 a 50.

Els promotors, encapçalats per Frank van de Weyer, esperen que en pocs mesos puguin disposar dels serveis bàsics per iniciar la construcció de l'hotel, de 25 habitacions, i la rehabilitació del petit nucli de Sant Andreu de Linya, que comporta assumir la restauració de l'església i d'altres edificis annexos medievals que es convertiran en restaurant.

Posteriorment, es construirà el centre de salut-balneari i començaria la comercialització dels xalets, que s'oferiran en règim de compra (de 97.000 a 250.000 euros) i lloguer. El projecte inicial preveia un centre d'oci i comercial i un heliport, que ara queden per a fases posteriors.

Van de Weyer, que viu entre les oficines de Barcelona i Can Weyer de Linya, vol captar clients del nord d'Europa, ja que sosté que hi ha estudis que assenyalen que un alt percentatge d'aquesta població vol comprar una casa al sud del continent. No obstant, també es farà promoció a Catalunya. La proximitat del pantà de Sant Ponç i de les ciutats de Solsona, Lleida i Barcelona, a més dels esports d'aventura, són altres reclams de la promoció.

Canvis de planejament, la tramitació, el gran foc forestal de 1998 a la Catalunya central, la legalització de pous d'aigua per abastar el complex i el finançament han retardat les obres.

A Navès, un nucli de només 300 habitants, veuen amb cert escepticisme el projecte i esperen que la crisi no l'aturi, ja que consideren que serà un revulsiu per a la zona i crearà mig centenar de llocs de treball, a més d'afavorir els pagesos locals, va explicar l'alcalde, Josep Maria Casafont.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses