Societat

La Plataforma Aturem la Guerra rebutja a Barcelona la pervivència dels conflictes a l'Iraq, l'Afganistan i Palestina

L'acció ha comptat amb la intervenció de Javier Couso, germà del càmera de televisió José Couso mort a la capital de l'Iraq per un bombardeig de les tropes americanes

Amb el lema 'Nosaltres no oblidem, No a la guerra!, la Plataforma Aturem la Guerra ha convocat aquest dissabte una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per rebutjar els conflictes bèl·lics que segueixen oberts a l'Iraq, l'Afganistan i Palestina.

L'acció reivindicativa ha comptat amb la intervenció, via telefònica, de Javier Couso, germà del càmera de televisió José Couso (Ferrol, Galícia, 1965-Bagdad 8 d'abril de 2003) mort a la capital de l'Iraq per un bombardeig de les tropes americanes a l'hotel on s'allotjava.

Javier Couso ha agraït als assistents la tasca que duen a terme per recordar a la societat que encara s'estan cometent injustícies i greus atemptats contra els drets humans.

"No heu oblidat que, a dia d'avui, a països com l'Iraq, l'Afganistan o Palestina se segueixen assassinant diàriament desenes de civils", ha dit Couso. També ha comentat que aquesta mateixa setmana, familiars i companys del periodista gràfic han recordat la seva tràgica mort, ara fa set anys, davant l'ambaixada dels Estats Units a Madrid. "Però també hem pensat en el milió i mig d'iraquís que han mort en aquesta guerra", ha afegit.

A més, ha fet referència a les contundents imatges difoses a televisions d'arreu del món aquesta setmana, on es veia com tropes militars aèries mataven indiscriminadament civils al carrer. "Això ens demostra que quan tenim imatges, sabem qui són realment els qui defensen els drets humans i els qui estan massacrant". Tampoc se n'ha estat de destacar que fins el moment han mort a l'Iraq 350 periodistes "però els gran mitjans no ho denuncien".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.