Societat

Túnel contra la crisi

Augmenta el nombre de visitants de cap de setmana a la Garrotxa durant els primers tres mesos de funcionament del túnel de Bracons. Cada dia 2.500 vehicles procedents d'Osona entren a la Vall d'en Bas

Són les deu del matí d'un dilluns i ja fa estona que als semàfors de les Preses els vehicles s'hi acumulen. No es tracta d'una cua espectacular, però l'augment del volum de cotxes que ha provocat l'entrada en funcionament del túnel de Bracons dificulta el dia a dia dels veïns. "El pitjor és el cap de setmana", explica un dels veïns, que creua el carrer amb una barra de pa.

L'entrada en funcionament del túnel de Bracons ha estat el millor antídot que ha pogut tenir la Garrotxa contra la crisi. L'obertura de la nova infraestructura ha permès que cada dia entrin a la comarca uns 2.500 vehicles procedents d'Osona. "Hem notat l'entrada de més gent a la comarca, sobretot els dos primers mesos", explica Gerard Xifra, president de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa i propietari del restaurant Sant Miquel a Sant Esteve d'en Bas. El cap de setmana és quan la comarca rep més visitants. Ho constaten les dades d'intensitats mitjanes diàries del túnel, que van superar les 4.000 diàries al mes d'abril, i la percepció dels restauradors, que asseguren que la majoria de gent nova que visita la comarca hi passa el dia, però no s'hi queda a dormir.

Xifra considera que el túnel de Bracons és una bona porta d'entrada per a la gent d'Osona i altres comarques de la Catalunya central. "Difícilment faran nit a la comarca, però sí que hi passen el dia sencer i això s'ha notat als restaurants", explica Xifra, que, en canvi, assegura que durant els dies feiners amb prou feines s'ha notat l'augment de vehicles.

De moment, doncs, els esforços de la comarca se centren a tirar l'ham a aquests visitants perquè es quedin més dies. El responsable del Patronat de Turisme de la Vall d'en Bas, Albert Badia, explica que en part gràcies al túnel les pernoctacions a la comarca no han baixat durant la temporada d'estiu.

"Ens hem mantingut en els mateixos nivells d'ocupació que l'any passat", assegura Badia, que considera que quan s'acabi la crisi el túnel serà un "element bàsic" per atreure més visitants a la comarca, tant de la Catalunya central com de Barcelona. El trajecte fins a la Garrotxa s'ha reduït una hora amb la posada en marxa del túnel, la qual cosa obre noves expectatives, tant per a la restauració com per als hotels i les segones residències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona
laboral

Denuncien Llansà SA a Inspecció de Treball per vulnerar el dret a la vaga

llançà
URBANISME

Adif comença les obres del pas sota la via del tren a Santa Susanna que també beneficiarà Pineda

SANTA SUSANNA

Cafès Cornellà i Zoetis guanyen els IV premis Josep Pallach

palafrugell