Societat

Restablerta la comunicació telefònica amb les comarques del Pirineu de Lleida

L'Ajuntament de Viella demana explicacions i reparacions per l'abast de la incidència en institucions i agents econòmics del territori

Protecció Civil ha desactivat a primera hora de la tarda (15.50 h.), la fase d’alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) un cop ha quedat resolt el tall de les comunicacions telefòniques per línia fixa que ha afectat diverses comarques pirinenques. L'Ajuntament de Viella demana explicacions per la incidència i també reparacions pels perjudicis causats a institucions i agents econòmics.

L’avaria ha estat provocada al quedar tallat de forma accidental per unes obres el cable de fibra òptica entre Tremp i Isona, ha afectat com a mínim les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran, tot i que puntualment alguns municipis d’altres comarques també es poden haver vist afectats. En conjunt, l'avaria ha afectat uns 4.900 abonats.

Amb el restabliment de la comunicació, els abonats de les zones afectades poden tornar a realitzar o rebre trucades tant als telèfons fixes com als mòbils. La incidència ha passat cap a les 11.20 hores i l'abast de l'avaria ha aconsellar activar el pla d'emergència.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Viella ha demanat explicacions i possibles indemnitzacions pel tall en el servei de telefonia i internet. El tall en el servei de telefonia ha provocat importants incidències a institucions, empreses i particulars de tota la Val d’Aran. El segon tinent d’alcalde i regidor de noves tecnologies de l’Ajuntament de Vielha e Mijaran, Alex Moga, ha mostrat la seva preocupació per la incidència i per la seva repercussió no tan sols en l’administració, sinó també en el sector financer i hoteler davant la impossibilitat de realitzar qualsevol tràmit online o per via de telèfon, per la qual cosa estudia demanar possibles indemnitzacions per als afectats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Infraestructures i serveis

Invertiran 9,2 milions en la millora de les carreteres a Lleida

Lleida
societat

El govern impulsarà un nou servei d’atenció a víctimes de ciberviolència masclista

barcelona
urbanisme

Manresa inicia les obres per convertir el principal eix comercial en una illa de vianants

Manresa

Inici del pla pilot d’infraestructura verda a Palafrugell

Palafrugell
societat

Batlle defensa que Barcelona és “segura” i crida a gaudir de la Mercè

Barcelona
Societat

Cultivar cafè sota roures i alzines a Sant Vicenç de Torelló

Sant Vicenç de Torelló
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona