Societat

Uns 200 estudiants ocupen el rectorat de la UAB

Uns 200 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han entrat aquest migdia al Rectorat de la Universitat en protesta per l'aplicació del pla Bolonya i coincidint amb les eleccions del nou rector. Prèviament uns 600 estudiant han fet una cercavila per diverses facultats i han acabat a les 13 hores al rectorat, d'on fonts estudiantils han explicat que no tenen intenció de sortir.

Un dels portaveus dels estudiants, Marc Navarro, s'ha mostrat contundent en explicar els motius que els han portat a l'ocupació del rectorat. Segons ha declarat, se senten "enganyats" per la direcció de la UAB i com s'estan portant les negociacions. Ha destacat que moltes propostes que es fan des de la direcció no els hi arriben i ha exigit "que d'una vegada per totes hi hagi negociacions reals".

Des de la direcció de la UAB, el vicerector d'estudiants, Joan Carbonell, ha lamentat aquesta actuació dels alumnes i ha negat les acusacions. Pel que fa a les manifestacions d'avui, ha declarat a l'ACN que "no ajuden a les negociacions" que hi ha obertes entre les dues parts. Carbonell, a més, ha volgut deixar clar que dimecres passat gairebé s'havia arribat a un acord per la majoria de temes que reclamen els estudiants, però ha reconegut que, de moment, no hi ha acord amb la part dels expedients. Pel que fa a futures accions de la direcció de la UAB, Carbonell ha ressaltat que estan "a l'espera" de com avança aquesta nova ocupació.

Els estudiants han assegurat que no han volgut boicotejar els comicis, que han continuat celebrant-se amb normalitat.

Els catedràtics Anna Ripoll i Lluís Tort es disputen el rectorat de la UAB, després que l'actual rector, Lluís Ferrer, anunciés ja fa uns mesos la seva intenció de retirar-se, després de dos mandats al capdavant de la universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.