Societat

La Clínica Provença trasllada els seus pacients a dos centres de Barcelona després de l'ordre de tancament

Sanitat

La Clínica Provença de Barcelona tancarà dilluns i ha traslladat els seus pacients a dos centres de la capital catalana, han confirmat a fonts de la conselleria de Salut, que han assegurat que els últims ingressats es traslladaran aquest cap de setmana.

La direcció general de Recursos Sanitaris de la Generalitat va comunicar a la clínica a començament de novembre el tancament de la seva activitat en les seves actuals instal·lacions, a l'Eixample de la capital catalana, per incomplir els requeriments de la normativa. El termini es compleix demà.

La resolució arriba una vegada esgotat el període de carència de cinc anys que establia el decret d'autorització publicat el 2002, i esgotada també la moratòria d'un any establerta el 2007 perquè els centres sociosanitaris adaptessin les seves instal·lacions als estàndards de confort, d'higiene i de seguretat.

Segons la conselleria, durant tot aquest període la clínica no ha pogut presentar "un projecte de reforma que satisfaci aquests estàndards".

Salut ha assegurat que ha tingut en compte els plans de la clínica de construir un nou centre al districte de Sants-Montjuïc -del qual ja han començat les obres-, pel que ha prioritzat la continuïtat del concert i ha acompanyat el procés de negociació amb els propietaris dels centres on es reubicaran els pacients i treballadors del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.