Societat

Els centres cristians lamenten que el govern hagi posposat el debat sobre el concert escolar

Enric Puig denuncia que la decisió del govern català "manté i consagra" el cobrament de quotes a les famílies

El secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), Enric Puig, ha criticat la decisió del govern de la Generalitat de posposar fins després de les pròximes eleccions catalanes el debat sobre el finançament de les escoles concertades perquè "manté i consagra" el cobrament de quotes a les famílies.

Enric Puig afirma que està sorprès perquè amb l'aprovació del calendari de desplegament de la LEC el govern de la Generalitat ha deixat enrere aquest tema, ja que "en el pacte nacional per l'educació, previ a la llei, s'establia com un dels primers temes la fixació d'un mòdul econòmic de la plaça escolar". Per aquest motiu, Puig considera "inexplicable" l'ajornament del debat, fins i tot a causa del calendari electoral, perquè creu que hi ha temps de fer-ho abans no acabi la legislatura.

El representant de la FECC afirma que la decisió del govern "no beneficiarà" les escoles concertades perquè "tenen economies precàries i l'esperança és que la gratuïtat prevista a la Constitució sigui una realitat". Mentrestant, adverteix, la situació "manté i consagra les aportacions dels pares" per al sosteniment de les escoles concertades, que el conseller Ernest Maragall ha qualificat de "tan voluntàries com imprescindibles".

Enric Puig ha participat aquest dimecres en una jornada sobre la LEC per a directius de centres escolars. En aquest acte, ha reivindicat el pacte nacional per a l'Educació com un "referent" quan està obert el procés de renovació de concerts educatius i també aspiren a la concertació de l'educació postobligatòria (batxillerat i cicles formatius). La Fundació Escola Cristina agrupa 409 escoles i 251.000 alumnes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

En custodia un serval que va atacar un gos i un gat d’una casa de Canet

Canet de Mar
estats units

Bisbes catòlics demanen perdó per crear “traumes” a generacions d’indígenes

barcelona
MEDI AMBIENT

Campanya de les ZBE a les poblacions de més de 20.000 habitants

Barcelona
SOCIETAT

El 2023 es va tancar amb 25 morts a les platges i 11 més a les piscines

Barcelona
URBANISME

El govern compra dos solars a Parets per construir 116 pisos assequibles

Parets del Vallès

Ports crea un punt d’evacuació per a emergències al port de l’Estartit

TORROELLA DE MONTGRÍ

L’alerta pel vessament de fuel al Port de Barcelona es mantindrà tot el dia

Barcelona
successos

Els detinguts per gihadisme feien propaganda en més de 30 idiomes

salt
Estats Units

El Suprem revoca la prohibició de la peça que fa d’un rifle una metralladora

Barcelona