Societat

Gairebé el 18% dels catalans va patir abusos sexuals a la infància, segons la UB

Un 17,9% dels joves catalans va patir abusos sexuals abans dels 18 anys, segons un estudi de la Universitat de Barcelona presentat avui a la jornada "Situació actual en la detecció de l'abús sexual en la infància i l'adolescència".

La professora de la Facultat de Psicologia de la UB, Noemí Pereda, ha presentat l'estudi, realitzat a partir d'enquestes anònimes a estudiants universitaris, que assegura que un 14,9% dels entrevistats van afirmar haver patit abusos sexuals amb contacte físic abans dels 13 anys, i un 3% entre els 13 i els 18 anys.
Per a Noemí Pereda, aquestes xifres permeten confirmar que l'abús sexual infantil és un problema tan estès a la societat espanyola que són necessaris programes de prevenció i ajuda a les nombroses víctimes i "no passarà molt temps a cobrar tanta importància com la violència contra les dones".

Xifres similars a les europees
Segons l'estudi, un 15,5% dels nois i un 19% de les noies van manifestar haver patit l'experiència de l'abús, xifres similars a la resta d'Europa i a les utilitzades pels dos únics estudis sobre l'abús sexual infantil a Espanya, on es va començar a estudiar el tema la dècada passada.

"La part esperançadora i positiva de l'estudi és que la gran majoria de les persones que han viscut aquesta experiència no ha desenvolupat problemes psíquics", ha destacat Pereda, qui ha assenyalat la necessitat que els professionals assumeixin la seva "responsabilitat moral" de protegir aquests nens i "treballar amb la família perquè els doni molt suport".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.