Societat

Detingut a Barcelona un grup d'atracadors de l'Europa de l'Est considerat molt perillós

Quan van ser identificats per agents de paisà al districte de les Corts, portaven un quilo de cocaïna en estat pur, valorat en més de 60.000 euros al mercat negre

Els Mossos han detingut a Barcelona Milivoi D. de 34 anys. nascut a Eslovènia i amb domicili desconegut; Milko M. M. de 21 anys, nascut a Bulgària i veí d'Alacant, i Svetislav Z. de 39 anys, nascut a Belgrat i resident al Maresme. Es tracta d'un grup d'atracadors de l'Europa de l'Est considerats com a molt perillosos.

Portaven un quilo de cocaïna en estat pur, valorat en més de 60.000 euros al mercat negre, quan van ser identificats per agents de paisà al districte de les Corts.

Un dels detinguts té diverses ordres judicials de recerca a l'Estat i una d'internacional per un robatori a Bulgària i els altres dos formaven part de la coneguda 'banda del mall', desarticulada fa set anys a Barcelona.

A finals de la setmana passada, diversos grups de paisà van establir punts de vigilància a la zona amb l'objectiu de detectar i identificar possibles delinqüents que estiguessin relacionats amb robatoris violents. Els agents van controlar tres homes, ara detinguts, amb una actitud molt sospitosa ja que vigilaven l'interior d'una oficina bancària observant detingudament els moviments de la gent.

Davant d'aquest comportament, els agents van requerir suport a la resta d'efectius ja que tenien indicis suficients per pensar que tenien intenció de cometre un atracament. A més, un d'ells tenia unes característiques semblants a les d'un home que la policia estaria buscant per la seva relació amb altres fets delictius.

Així doncs, després d'identificar-se com a policies, els agents van escorcollar-los, moment en què els van interceptar una bossa amb un quilo de cocaïna en estat pur. Es dóna la circumstància que un dels detinguts, buscat per les autoritats judicials de Bulgària per un robatori amb força, va donar documentació falsa als mossos en el moment de la identificació.

Els detinguts són considerats molt perillosos per la policia ja que tots tres han participat de manera activa en robatoris violents i amb força a tot l'Estat. Milivoi D i Svetislav Z estan relacionats amb la coneguda Banda del Mall, desarticulada el 2002, que es dedicava a robar en joieries.

Ho feien en horari d'obertura al públic, bloquejaven la porta d'accés de l'establiment perquè el propietari no pogués sortir i amb un mall colpejaven fins a trencar el vidre de seguretat de l'aparador on hi havia principalment rellotges i joies d'alta gamma. Per aquests fets, van ingressar a presó durant uns anys però ara ja havien complert condemna.

Causes pendents
Milko M. M., que va donar una identitat falsa en el moment de la detenció, té diverses causes pendents, entre les quals destaquen tres ordres judicials, una ordre de recerca de la policia espanyola a la localitat de Benidorm per robatori, i una ordre europea de detenció i lliurement dels Tribunals de Bulgària per un delicte de robatori amb força.

El detingut formava part d'un grup itinerant organitzat que es dedicava a robatoris amb força a domicilis i empreses, amb el modus operandi silenciós en el cas dels domicilis i de tipus butró en el cas d'empreses i caixes fortes.

Miko M. M. va ingressar a presó, després de declarar davant el jutge, mentre que els altres dos arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.