Societat

Narcís Oller i la llei de discapacitats, protagonistes de l'examen de català de la selectivitat

Les llegendes de Bécquer i 'Tres sombreros de copa' centren una prova "fàcil" de castellà

Un fragment de l'obra de Narcís Oller La bogeria i un altre del projecte de llei d'accés a l'entorn de discapacitats usuaris de gossos han estat avui les dues opcions de l'examen "assequible" de llengua i literatura catalana de la selectivitat, corresponent a les lectures obligatòries del curs.

A la part d'expressió, s'ha proposat la redacció d'un text sobre el comportament dels enamorats d'avui dia en situacions quotidianes. "Com es comportaria una parella d'enamorats en començar a viure junts?". A més, han hagut d'escriure dues oracions per evidenciar la diferència entre les paraules "boig" i "bogeria".

A la part comuna, s'ha proposat una reflexió lingüística sobre oracions, la correcció de frases incorrectes i el tradicional exercici de fonètica catalana.

En declaracions, alumnes de l'institut Xaloc –que majoritàriament han triat la segona opció–, han explicat que ha estat en examen "assequible" i "fàcil", però menys que l'anterior, de Llengua Castellana i Literatura.

Les Leyendas, de Gustavo Aldofo Bécquer, i Tres sombreros de copa, de Miguel Mihura, han centrat el primer examen de la nova selectivitat, de llengua i literatura castellana, "fàcil i assequible" també per als alumnes.

Llengua estrangera
Els alumnes preuniversitaris han hagut de respondre avui a un text periodístic del diari The Guardian sobre els adolescents britànics en la prova de llengua estrangera (anglès) de la selectivitat.

La prova de comprensió oral proposava l'article Esperit adolescent: la vida secreta dels adolescents britànics, sobre el qual els alumnes han hagut de contestar a unes oracions entre les opcions de verdader i fals.

En la part d'expressió escrita, els alumnes han pogut escollir entre redactar una carta a un amic londinenc sobre una experiència en un campament d'estiu o respondre, en forma d'assaig, a la pregunta "Estàs d'acord que els adolescents són massa immadurs i no estan preparats per a la vida adulta?".

La prova de comprensió oral ha estat una entrevista radiofònica a un expert en l'idioma frisi, una llengua que es parla al nord d'Holanda i que és molt semblant a l'anglès.

La professora Conxi Curta de l'Escola Pia de Sarrià ha explicat que no es tracta d'un examen difícil, sinó que "està bé", i ha augurat que la majoria d'estudiants s'hauran decantat en la redacció per la carta a un amic, "ja que és més informal que l'assaig", ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.