Societat

Un vídeo simula l'ensorrament de la Sagrada Família

La plataforma 'AVE pel Litoral' desqualifica les declaracions d'Adif sobre la seguretat del túnel

La plataforma 'AVE pel Litoral' ha intensificat avui la seva campanya contra l'actual traçat del TGV a Barcelona amb la presentació a La Pedrera d'un vídeo informatiu, una pancarta en contra del túnel del TGV, la lectura d'un manifest i la recollida de firmes.

La plataforma ha mostrat un vídeo de dos minuts que simula un informatiu de televisió emetent l'ensorrament de la Sagrada Família com a conseqüència del pas del TGV.

El vídeo, que no aclareix que és una ficció fins al final, està realitzat en anglès, castellà i català, i es traduirà a diversos idiomes i es penjarà a Internet, segons la plataforma.

En contra de les declaracions d'ADIF
El president de la plataforma, Pedro Vallejo, ha assegurat que "no són certes" les declaracions pronunciades avui per Adif en les quals asseguraven que el TGV no farà "ni pessigolles" a la Sagrada Família.

"Els tècnics de la Sagrada Família han demostrat que els comportaments del sòl són imprevisibles en el nivell freàtic de la ciutat", ha assegurat Vallejo.

Vallejo ha afegit que els polítics favorables a l'actual traçat haurien de posar "el seu patrimoni particular com a indemnització" en el cas que el pas del TGV ocasionés esquerdes o ensorraments.

Nova pancarta
La nova pancarta de la plataforma, de la qual ja s'han imprès els 2.000 primers exemplars, denuncia el perill del túnel del TGV per a La Pedrera, la Sagrada Família i l'Hospital Clínic i advoca per salvar "més de 18.000 habitatges".

De la seva banda, membres de la Cuca de Llum, una nova organització també contrària al túnel del TGV, han encès espelmes i llegit un manifest a les portes de La Pedrera.

En el manifest es demana a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i al president de la Generalitat, José Montilla, la suspensió de l'actual traçat del tren, l'acceleració del traçat del TGV de mercaderies pel Vallès i el reconeixement que l'èxit turístic de Barcelona passa per aportacions com la Sagrada Família, La Pedrera i la Casa Batlló.

D'altra banda, membres de la plataforma s'han dedicat a recollir firmes entre la ciutadania "en defensa del patrimoni de Catalunya" i dels "més de 1.000 edificis afectats", una campanya liderada per l'agrupació d'entitats en contra del traçat del TGV "Per un bon traçat" i que acabarà el pròxim 15 d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.