Reportatge

LA CITA, EL 15. TARRAGONA (Tarragonès)

Festes de Santa Tecla

L'àliga, a la peonada

Fa vint-i-cinc anys que el Ball de Diables va recuperar un dels elements més estimats del Seguici: l'Àliga. La bèstia, cisellada en ferro i llautó per Antoni Mas, representa la ciutat i per això és l'element més cerimonial del bestiari. Però des de fa anys també protagonitza un dels actes més multitudinaris de les festes, la baixada de les escales de la Catedral: sempre té lloc la mitjanit del 21 de setembre i tothom que ho vol es pot convertir en portador a ritme d'Amparito Roca.

Per celebrar l'aniversari, inspirats en aquest acte, els portadors de l'àliga han apostat per la participació popular i s'han apuntat a córrer la peonada popular de Santa Tecla: “Volíem celebrar els 25 anys amb un acte espectacular i ens va semblar que l'Àliga podia córrer els set quilòmetres de la peonada amb l'ajut de tothom”, explica Pitu Rovira, que afegeix: “Tenint en compte la distància de la carrera convidem 70 persones a convertir-se en portadors. Només cal tenir més de divuit anys i ganes de córrer uns metres”.

Aquells que vulguin fer córrer l'Àliga a la peonada tenen una cita a la Casa de la Festa, el dia 15 a les 8 del vespre. Els portadors els ensenyaran a bellugar la bèstia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.