Societat

El primer castell de 9

La jornada castellera

Ja està fet. El món casteller ha vist el primer castell de 9 pisos de la temporada. Va ser l’esplèndid 3 de 9 amb folre que els Castellers de Vilafranca van plantar a Cornellà de Llobregat, al costat d’uns també motivadíssims Minyons de Terrassa els quals però, tot i que també van intentar-lo, el van haver de desmuntar.

D’uns anys ençà, la plaça de l’Església s’ha convertit en la primera prova de foc del curs per als Castellers de Vilafranca i per als Minyons de Terrassa, els convidats habituals de la diada de la festa major del Corpus. El terra amb llambordes, la rivalitat entre dues formacions que acostumen a presentar-s’hi amb els efectius una mica justos però amb l’objectiu de llançar la primera gran escomesa...

En definitiva, una cita d’exigència màxima i tot un espectacle per als aficionats de paladar fort. Ahir, després d’una obertura que els Minyons van resoldre amb un 2 de 8 amb folre, bellugadís però controlat, i Vilafranca amb un extraordinari 4 de 8 amb l’agulla, d’execució insultant (si fos un servidor, em sentiria francament ofès), la tensió va arribar al punt culminant en la segona ronda, quan uns i altres van anunciar el 3 de 9 amb folre.

Primer van parlar els terrassencs i la seva temptativa va mostrar bones maneres però va pujar amb molts nervis, que es van acabar transmetent als pisos superiors, especialment a l’enxaneta que, al primer avís, amb l’aixecador posat, va decidir de fer-se enrere. Tot seguit, la resposta dels camises verdes va ser contundent. El seu 3 de 9 va pujar ben arrodonit i, a l’igual que el dels Minyons, just abans de coronar-se va rebre una batzegada però que, en aquesta torna, no va espantar ningú. Els vilafranquins van arrodonir la que passa a ser millor actuació del 2007 amb una correcta torre de 8 i un magnífic pilar de 7 amb folre.

Desencís terrassenc
Els terrassencs, per la seva banda, van assumir el desencís (diumenge vinent podrien tornar-hi) i van abaixar el llistó, tot liquidant la feina amb el 3 de 8 i el 4 de 8. Van completar el cartell els Castellers de Cornellà, que es van apuntar els seus primers 5 de 7 i 4 de 7 amb l’agulla.

Sants i Barcelona, en bona forma
A Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls va protagonitzar l’altra gran novetat de la jornada al descarregar un fantàstic 5 de 8 en primera ronda. Una catedral maca, ben parada i duta a terme amb determinació. Tot i la immensa alegria, els vallencs es van quedar a mitges amb el 2 de 8, que va caure quan sortien els dosos. Sant Joan promet.

A Valls, al costat de la Joves, els Castellers de Sants i la Colla Jove Xiquets de Tarragona van tenir en el 3 de 8 descarregat i el 4 de 8 “només” carregat, respectivament, els seus millors castells.

Paral·lelament, al carrer Major de l’Arboç la Colla Vella i els Castellers de Barcelona hi firmaven la “classica de vuit”, un triplet especialment celebrat pels barcelonins, que arribaran a la diada del seu aniversari (diumenge vinent) en bona forma i amb la moral d’haver-se entrenat amb el 3 de 8.

En canvi, amb cara de pocs amics van marxar de l’Arboç els Castellers de Lleida, una de les formacions destacades en aquestes primeres jornades, però que ahir es van estimbar contra el 3 de 8, el primer que intentaven enguany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.