Societat

Rodalies va perdre més de dos milions d’usuaris en sis mesos

Transports

Els incidents dels últims tres anys estan passant factura a Renfe. L’operadora va tancar els primers sis mesos de l’any a la xarxa de Rodalies amb números vermells. Més de 2 milions de viatgers han deixat de confiar en els trens de Rodalies a l’hora de desplaçar-se per l’àrea metropolitana durant els sis primers mesos de l’any. Si l’any passat, entre gener i juny, la companyia va registrar 61,4 milions de viatges, durant el primer semestre d’aquest any només n’ha registrat 59,2 milions.

La línia C-2 és la principal culpable de la reducció de passatgers. Aquesta ruta, la més afectada per les obres d’entrada del TGV a Barcelona, ha perdut un 11,8% dels passatge en els sis primers mesos de l’any. Una pèrdua neta de gairebé dos milions de passatgers. Els usuaris d’aquesta línia que van abandonar el tren a causa de l’agreujament dels incidents i problemes durant la tardor passada no han recuperat la confiança en el tren.

Malgrat tot, Renfe confia que les dades de la segona part de l’any siguin més positives per als seus interessos. Per això s’agafa a l’augment de la puntualitat, que ha passat del 91,70% el 2007 a 92,40% el 2008, però que aquest setembre ha arribat al 94%. Un portaveu de l’operadora també va explicar que un indicador que la tendència s’està revertint és que el nombre d’usuaris va créixer un 4% durant l’agost.

Una altra de les línies afectades per la crisi és la C-3. La línia de Vic va registrat un descens del 17%, cosa que significa una pèrdua neta de 700.000 viatgers. Es tracta de l’única línia de via única que dóna servei a l’àrea metropolitana, cosa que agreuja les conseqüències de les avaries i provoca retards més importants que altres línies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.