Societat

Els enginyers reclamen replantejar l'obra pública

Amb unes eleccions a la cantonada, tota prudència és poca en un gremi com el dels enginyers de camins, que viu sobretot dels encàrrecs de les administracions. En la presentació de l'informe anual, el degà del Col·legi, Josep Oriol, va evitar cap crítica directa al govern per les polítiques dutes a terme en aquesta legislatura.

En canvi, l'informe en si conté uns quants dards enverinats cap al departament d'Obres Públiques. Un dels més durs és sobre l'aeroport d'Alguaire, del qual s'assegura que “és un model obsolet perquè el concurs per a la seva gestió va quedar desert, cosa que, sumada a l'alt cost de la subvenció dels vols, contribueix a afavorir els dubtes sobre la idoneïtat d'aquesta inversió”.

De fet, al gremi hi ha certa preocupació perquè la col·laboració entre sector públic i privat en el finançament d'infraestructures no funciona com es voldria. Un exemple clar en aquest sentit són els problemes que la concessionària Cedinsa ha tingut per trobar els crèdits necessaris per finançar la construcció de l'Eix Transversal, o l'encariment de cost que provocarà l'ús d'aquests mètodes a l'L9 del metro. A més, alguns bancs, com el BBVA o el Santander, s'estan replantejant participar en finançaments específics d'infraestructures amb els models actuals.

Un altre dels aspectes que també preocupen és el finançament del transport públic. En aquest sentit reclamen una llei que estableixi una “base sòlida i mantinguda”. Per afinar-ho tot plegat i fer-ho amb el màxim consens possible, l'informe reclama la signatura d'un nou Pacte Nacional d'Infraestructures, perquè el que es va signar ara fa un any va néixer amb “manca de consens, concreció i realisme”. A més –assegura– la crisi econòmica també obliga a replantejar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ciutat Vella 2035: tot per debatre

Barcelona

El 56 % de les persones busquen una alimentació sostenible amb el planeta, segons un estudi

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona
URBANISME

Els primers pisos de lloguer assequible de la Terra Alta es faran en edificis municipals

Bot
Societat

Mor Gabriel Escursell, 50 anys fotografiant la vida de Cerdanyola del Vallès

Es suspèn per ara el tancament de les parades dels ocellaires de la Rambla

barcelona
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona