Societat

FALSET

El Priorat dóna suport a Ascó amb una bicicletada

Un centenar de persones van participar ahir amb el suport de la CANC en la iniciativa d'un grup de veïns del Priorat per recordar que la reivindicació contra el cementiri nuclear continua ben viva

Recordar a la població del territori que la problemàtica del cementiri nuclear continua ben viva i que Ascó continua sent el principal candidat per abocar els residus radioactius procedents del desmantellament de les centrals nuclears de l'Estat, ha estat l'objectiu principal de la bicicletada reivindicativa que ahir diumenge va tenir lloc a la comarca del Priorat, organitzada per un grup de veïns de la Serra d'Almos i el Baix Priorat i en què van prendre part un centenar de persones.

Els participants van fer un itinerari d'una vintena de quilòmetres des de la Serra d'Almos fins arribar a Falset, amb parada als municipis de Guiamets, Capçanes i Marçà. A la plaça de la Quartera de la capital del Priorat, va tenir lloc la lectura d'un manifest. La iniciativa, que té el suport de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i del Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó, ha generat a la comarca un altre corrent contrari a la instal·lació que està en procés de constitució, el Grup de Veïns del Priorat, que preveu l'organització conjunta amb la CANC i la Plataforma en Defensa del Priorat d'un concert reivindicatiu el mes d'octubre. Per a les setmanes vinents, la CANC i els veïns d'Ascó estan preparant altres actes en contra de la instal·lació, com una marxa a peu i una bicicletada des de Móra d'Ebre fins a Ascó.

Una de les impulsores de la bicicletada de diumenge al Priorat, Sandra López, ha declarat a aquest diari: “Hem volgut unir-nos a la causa per esperonar altres pobles i demostrar que les reivindicacions no s'han aturat malgrat el silenci de les administracions”. I va afegir-hi: “No hem abandonat, n'estem pendents i més vius que mai i continuarem lluitant en contra de la instal·lació”.

LA FRASE

No hem abandonat, n'estem pendents i més vius que mai i continuarem lluitant”
Sandra López
impulsora grup de veïns del priorat

Moció de l'Entesa al pròxim ple del Senat

Pere Muñoz, senador per Tarragona de l'Entesa, defensarà dimecres 15 de setembre al ple del Senat una moció sobre els criteris per decidir l'emplaçament de l'MTC de residus radioactius. En la moció es demana, entre d'altres aspectes, que es vinculi qualsevol procés sobre la futura localització al consens social respectant els acords amb els parlaments de les comunitats autònomes afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses