Societat

El Síndic de Greuges investiga la mort de les 3 dones que van morir després de sotmetre's a operacions relacionades amb l'excés de pes

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici i ha sol·licitat informació al departament de Salut sobre la mort de tres dones en les últimes setmanes a Barcelona després de sotmetre's a diferents intervencions quirúrgiques relacionades amb l'excés de pes.

Malgrat que les tres morts es van produir en centres sanitaris privats diferents, el Síndic ha demanat a Salut que l'informi sobre l'actuació que ha dut a terme, així com quines mesures ha adoptat i quins són els protocols que s'han de seguir en aquest tipus d'intervencions, segons ha informat la institució en un comunicat.

La primera de les morts es va produir l'11 de gener passat a la clínica CIM de Barcelona, quan Laura R., una jove de 19 anys amb obesitat mòrbida, va morir d'una hemorràgia interna hores després de ser sotmesa a una operació de reducció d'estómac.

Poc dies després, el 25, una altra dona de 48 anys va morir després que li fessin un bypass gàstric a la clínica de la Sagrada Família, també a la capital catalana.

L'últim cas, el tercer en menys de tres setmanes, es va produir el 29 de gener, quan una dona de 49 anys va morir al centre Policlínica Barcelona després d'haver-se sotmès a una operació per eliminar l'excés de pell sota el ventre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.